HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #4: kapd elő a mobilod, most!

2007.08.29. 14:16 :: Koronix

Nagy pártolója vagyok a mobilon elérhető internetnek: egy "mindenkinél" már meglévő, ismert és viszonylag olcsó eszközzel elérni a netet nem csak az offline világban mozgó embereknek nyit új távlatokat, hanem az online világban jelenlévő szolgáltatók is új piaci szegmenshez juthatnának. Ezért azon gondolkodtam, h milyen kampányt lehetne indítani azért, h még jobban megismerjék és használják az emberek ezt a csatornát. Mint minden innovatív megoldásnál egy új használati forma elterjedése nagyban függ a szolgáltatóktól - esetünkben a mobilszolgáltatóktól. Ezért elsősorban rájuk szabott kampányban gondolkodtam.

A kampány ötlete igen egyszerű. A (regisztrált) mobilhasználók időnként egy SMS-t/MMS-t kapnak a szolgáltatójuktól, amiben arra kérik őket, h nézzék meg a mobilpostájukat asap. Klikk. A belépés után a levélben különböző feladatokat kapnak, amiknek a megoldását egy válasz mailben (vagy egy form-ba beírva) kell visszaküldeniük. A leggyorsabban válaszolók pedig ajándékot kapnak. Fontos, h a postafiókot csak mobilról lehessen elérni (mintha a gmail.com vagy a twitter.com csak mobilról lenne elérhető) és kijáratot jelentsen mobilra optimalizált tartalmakra.

A programnak több előnye is van:
  • motivál a mobil egyéb funkcióinak használatára
  • edukálja a használatot
  • a feladatokon keresztül bemutatja a cégen keresztül elérhető szolgáltatásokat és azokat rögtön tesztelhetik is a felhasználó
  • jól szimbolizálja a mobilos internet adta szabadság és gyorsaság előnyeit

Az alapmechanizmust lehet alakítgatni, szűkíteni vagy bővíteni, egy-egy promóra testreszabni - a lényeg, h a felhasználókat az azonnali akcióra rávegyük és azt csak mobilról tehessék meg.
az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: mobil ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr14152062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása