HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #16: Twitter turbózás

2007.09.21. 13:12 :: Koronix

Addikt Twitter használóvá váltam az elmúlt időben. Használom számítógépről és mobilról egyaránt. Egy időben kipróbáltam az sms-es verziót, de az vhogy nem tetszett. Azonban van egy pár dolgok, amiket még el tudnék a Twitterben viselni.

Kép- és videókezelés
Mivel a mobilok legtöbbjében már van fényképezőgép vagy mozgó kép rögzítésére is alkalmas kamera, ezért nem lenne rossz, ha az így készíthető fotókat vagy képeket is közvetlenül fel lehetne tölteni pl. MMS-ben. Hab lenne a tortán, ha a feltöltött vizuális anyagokat ráadásul még mobilra is optimalizálnák, így azokat könnyen meg lehetne továbbra is nézni. Hiszen egy-egy kép beszédesebb lehet 140 karakternél...

Link kezelés
A 140 karakter igen korlátozott és egy hosszabb link beillesztése helyett inkább URL rövidítésekkel érdemes a Twitterben operálni. Ilyen pl. a HREF.HU vagy a TINYURL. De bmelyiket is használjuk új lapot vagy ablakot kell nyitnunk a használathoz. Nem lenne rossz, ha ezt közvetlenül hozzá tudnánk illeszteni (akár widget-ként) a profilunkhoz és ott tudnánk konvertálni.

Cikk kiemelés
Van lehetőség egy-egy számunkra fontos üzenet elraktározásához az üzenet megcsillagozásával és ezek a "Favorites"-ban tárolódnak is. Csakhogy azok a dolgok, amik nincsenek szem előtt egy idő után kiesnek a látómezőnkből. Egy drag-and-drop-os megoldással a számunkra fontos üzenetet fel tehetnénk az oldal tetjére és azt rögzíthetnénk is ott. Igy nem felejtődne el pl. egy sörözés vagy konferencia. Valahogy így:




















Csatorna

Egyre többször előfordul, hogy a "What are you doing?" kérdésre adott válaszon kívül pl. egy adott eseményről/történésről online közvetítünk. Volt már pl. augusztus 20-i viharról, első parlamenti ülésnapról vagy a Brand konferenciáról is "közvetítés". Ilyenkor két lehetőség van: létrehozunk egy új felhasználót vagy elkezdjük spam-elni a normál felületet - aminek előbb-utóbb blokkolás lesz a vége. ;) Pedig lenne más lehetőség - pl. ha a felhasználók létrehozhatnának tematikus csatornákat a profiljukba és ahhoz lehetne csatlakozni.

Hivatkozás egy adott kommentre
A Twitteren percről-percre peregnek az események és ha nem vagy ott (vagy nincs bekapcsolva az sms értesítés) pár twitt után könnyen értelmetlenné válhat még a @-al megcímzett a kommented is. Egy rövid hiivatkozással ellátott vagy vhogy megjelölt "reply"-al ez könnyen megoldható lehetne.


Persze, hogy ezek az ötletek valaha benne lesznek-e egyupdate-ben a jövő titka. Azonban a Twitternek nyílt API-ja van és így talán a hazai megoldásokban (pl. csacsa, turulcsirip) hamarabb felfedezhetőek lesznek. Persze, csak ha a fejlesztőknek is tetszenek. ;)
az ötlet szerintem: (2/5)
az ötlet szerintetek: (0/5)

2 komment

Címkék: üzenőfal widget videómegosztók social network képmegosztók ötlet linkmegosztók

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr5172310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2007.09.21. 14:08:51

a TinyURL-hez van Firefox kiegészítő.

Két klikk, és máris a vágólapon van a mini url. Onnan meg csak be kell illeszteni a Twitterbe. Nekem bevált.

addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/126

Ez a csatorna dolog tetszik!

zhaoman 2007.10.10. 04:03:09

Jó lenne, ha a Twitter megjegyezné, hogy legutóbbi látogatásunk mikor volt, és ha újra felmegyek a Twitterra, akkor onnan olvashassak. Ne kelljen lapozva kersnem, hol is hagytam abba. Ennek analógiájára lehetne egy gomb, ami a legutolsó bejegyzésemhez visz, és onnan folytathatnám a twittek olvasását.

Még egy: több twitt jelenjen meg egy lapon!


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása