HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #18: szemét vagy pénz?

2007.09.26. 16:55 :: Koronix

Egyre inkább környezettudatossan élünk. Figyelünk, hogy ne dobjuk el a szemetet, fontosabb, hogy mit veszünk és igyekszünk a szemetünket is szelektíven gyűjteni. Igen ám, de ahogy a köztisztaságiak kocsijára is írva van volt: nem minden hulladék szemét - ráadásul van, ami még pénz is! Ilyen a visszaváltható üveg. OK, de melyik?

Gondolom nem vagyok egyedül azzal a helyzettel, amikor a boltba visszacipeltem az üres üvegeket és az automata/pultos sorban adja őket vissza, hogy
a., ilyet mi nem árulunk
b., nem visszaváltható

A palackra, természetesen, a legtöbb esetben nincs ráírva, hogy az visszaváltható-e és a heti 7 napos vásárlói hétből ki emlékszik már arra, hogy hol vette az adott palack bort?! Helyette cipeljük az üvegeket feleslegesen és a végén a boltban lerakott (utólag vagy szelektíven szétválogatott vagy sem) dobozba kerülnek.

Pedig lenne több megoldás is erre, ami ráadásul a vásárlókat is visszahozná az üzletbe. Például elég lenne cimkét ragasztani az üvegre azzal, hogy

1.,  "Visszaváltható az erzsébeti Auchan-ban."

még hatékonyabb, ha tájékoztatjuk és motiváljuk is fogyasztót:
2., "Hozza vissza ezt az üveget! 30 Forintot ér a következő vásárlásakor. Tesco"

a társadalmi felelősségvállalásunkat is kommunikálhatjuk:
3., "Visszaváltható a budaörsi Corában, hozza vissza és védje velünk a környezetet!"

És persze (remélhetőleg a nem túl távoli) jővőbe tekintve mindezt megoldhatjuk a palackra ragasztott QR kóddal és a mobilunk segítségével. A mobilunk segítségével leolvashatjuk a kódot és könnyedén szelektálhatjuk a visszaváltható, illetve a szelektív hulladékgyűjtőbe kerülő üvegeket.
qrcode




















Nos, mi van a kódba írva? ;)
az ötlet szerintem: (4/5)
az ötlet szerintetek: (4,5/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr12177762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása