HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #19: jó hír vagy rossz hír

2007.10.01. 13:40 :: Koronix

Az emailek a mindennapi kapcsolatainkhoz tartoznak - már az idejét sem tudom,  mikor írtam utoljára valódi képeslapot vagy levelet valakinek, miközben van, hogy egy nap akár száz levelet is küldök. A levélről megérkezésekor, olvasás előtt számos dolgot megtudhatunk: ki küldte, mikor, van-e hozzá csatolmány, prioritásos vagy sem stb. Viszont, a tartalmáról vagy hangvételéről akkor lesz tudomásunk, ha már megnyitottuk.

Természetes, hogy a levél tárgyában, tartalmában emotikonokat használunk az adott mondathoz tartozó érzéseink kifejezésére. Miért ne lehetne ezt beállítanom már a levél megírásakor?

A küldő által eddig leginkább magas/normál/alacsony prioritásosként jellemzett üzenet a "régi", posta küldemények hangvételét idézi nekem. Miközben az internetes levélküldés akárhogy is max. pár perc (általában). Egy levelünk nem napokig, hetekig utazik a címzetthez, és a válaszra sem kell akár hónapokat várni. Ezért a kommunikációnk is megváltozott: a hosszú levelek helyett a rövidebb, gyors levélváltások lettek a természetesek. És ebben a felgyorsult kommunikációban lett egyre fontosabb, hogy az érzelmeinket is megjelenítsük az érthetőség kedvéért.

Biztos, hogy az a hír fontos számunkra is, amit piros zászlóval jelölt meg a küldő? Szerintem, a fontos hír az, amit az adott szituációban a fogadó annak tart, ehhez viszont döntési pozicióba kell hozni a fogadó felet.

Az üzenet tartalmára vonatkozó és a küldő által meghatározott fő érzelmeket meg lehetne jeleníteni már a levél megnyitása előtt.




Elég lenne, ha egy azonos rendszeren belül (pl. GMail) egy plusz ikont kapnának a levelek és rögtön kiderülhetne, hogy ez egy:
  • vicces levél
  • rossz hír
  • üzleti levél
  • reklámüzenet, stb.

És nem nekünk kellene elrontani a napunkat egy rosszkor vagy rossz helyen megnyitott
 üzenettel. A cimkézés mellett pedig emotikonokkal is jellemezhetnénk a kapott üzenet saját magunknak, a könnyebb visszakeresés érdekében.

kép forrása: danwade.com
az ötlet szerintem: (2/5)
az ötlet szerintetek: (3/5)

1 komment

Címkék: email ötlet cimkézés

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr29182377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trillian 2007.10.09. 19:14:22

Jó látni, hogy nem csak én parázom a levelektől. Tényleg jó lenne, ha előre tudnánk, mit nem szabad kinyitni ebédidő előtt. :)


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása