HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #23: álláskeresési státusz közösségi oldalon

2007.10.12. 12:20 :: Koronix

Aktív álláskeresésben vagyok - úgyhogy, akinek pont egy ilyen fickó kellene szóljon bátran ;)  -, és így van szerencsém végigjárni a hunter-ek útvonalát: álláskereső oldalak > fejvadászok > telefonban lévő számok > szelektált névjegykártyák > social network oldalak. A ösvényt járva találkoztam a következő jelenséggel: a hagyományos közösségi oldalakon (pl. iwiw, facebook) nincs olyan mező, hogy valaki milyen álláskeresési stádiumban van. Meg lehet adni, hogy milyen a családi állapota és egyes helyeken azt is, hogy milyen a politikai/vallási nézete, milyen nemű társat keres, de azt, hogy nyitott-e a váltásra vagy aktívan keres-e munkát, nem.

Gondolom, sokunknak ismerős az a jelent, amikor éppen csak aláírta az új szerződését vagy csak egy pár hónapja dolgozik egy cégnél és megcsörren a telefon, hogy lenne egy lehetőség. Ki az aki ilyenkor beugrik egy újabb körbe?! És ugyebár, amikor meg igény lenne rá - a Murphy szabályok szerint - pont nincs az áhított pozicióra felvétel.

Korábban többször használtam az iwiw-et munkaerőkeresésére. A jelentkező profilja könnyen elérhető és a közös ismerősökön keresztül sokkal több mindent megtudhattam róla. Igy egy nulladik körön már át is esett az állásra jelentkező mielőtt még találkoztunk. Azonban az új arcok felvétele helyett mindenki az általa már ismert, becsült és vele együtt dolgozni tudó kollégát részesítené előnyben. Ilyenkor jönnek a kínos "ebédeljünk együtt" és "nem zavarlak" telefonok.

Pedig elég lenne ha a közösen használt social network oldalon láthatnám kik azok az ismerősök/barátok, akik nyitottak az állásajánlatokra, aktívan állást keresnek, elzárkóznak minden hasonlótól egy beállítással vagy akár ikonnal jelölve. Ha nagyon szofisztikáltak akarunk lenni és valaki aktívan keres még az áhított poziciót is oda lehetne írni.

Mennyivel egyszerűbb lenne mindkét oldalnak. És mielőtt az lenne az indok, hogy mi van, ha a munkáltatóm azt látja, hogy állást keresek és ebből gondom lesz; ott van egy nagyon jó kis ellenpélda: a linkedin.com-on igen komoly státuszban lévő emberek is aktivan bejelölik a profiljukban az "Interested In: career opportunities & job inquiries" preferenciákat.

Szerintem az ötletet a fejvadászok is támogatnák... :)
az ötlet szerintem: (4/5)
az ötlet szerintetek: (0/5)

1 komment

Címkék: social network ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr56194244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szécsényi Gergely 2007.11.22. 09:57:35

Létezik ilyen a facebookban, bővebben a következő linken:

facereviews.com/2007/06/29/linkedin-is-officially-on-facebook/


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása