HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #24: jósold meg a jövőt

2007.10.19. 12:10 :: Koronix

Közeledik az év vége és ilyenkor megindulnak a következő év nagy durranásainak és trendjeinek jósolgatásai. Igy volt ez az elmúlt évben és így lesz ez az idén is (ezt jósolom én). De ki emlékszik már arra, hogy pl. az Index az iPOD halálát, a Microsoft kézikonzolpiacon való megjelenését vagy Konrád erősődő mobilmarketinget prognosztizált 2007-re...? És hogy kinek mi jött be? A kollektív emlékezet és az archívumokban túrkálás helyett egy viszonylag egyszerű alkalmazással meg lehetne tudni.

Kinek ne lennének ismerősek az olyan frázisok, hogy "tudtam, hogy így lesz" , "ezt beborítékolom neked", "fogadjunk, hogy 1 év múlva..."?! És ki tudná bebizonyítani utólag, hogy a krimi elején már kitalálta, hogy ki a gyilkos vagy tudta, hogy melyik csapat fog nyerni a VB-n?

Léteznek olyan szolgáltatások, amik email-t küldenek a jövőbe, pontosabban most beállíthatom, hogy a levél mikor legyen elküldve - ilyen pl. a FutureMe. Ezt a vonalat továbbgondolva azonban létre lehetne hozni egy időzáras online boritékot.

A jósolt eseményt, trendet stb. beleírhatnánk egy formba; beállíthatnánk, hogy az időkapszula mikor nyíljon ki és annak tartalma publikus-e vagy sem. Ha publikus, akkor a tippek megjelenhetnének egy gyűjtőoldalon a megjósolt dátumukkal együtt és a közösség eldönthetné, hogy a jövőbelátás bejött vagy sem. Egy-egy időkapszulára fel tudnánk iratkozni és így annak megnyilásáról email-t kaphatnánk, ahogy a létrehozója is.

Ugye milyen egyszerűen be tudnánk bizonyítani, hogy mi tényleg látjuk a jövőt? ;)
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: üzenőfal social network ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr48201108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása