HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #29: ingatlan hot-or-not

2007.11.16. 13:41 :: Koronix

Lakásnézőben vagyunk, ami egyáltalán nem egy egyszerű projekt. Valószínűleg a vevő mellett az eladónak is sokszor fáj a feje, hogy mennyiért tudja értékesíteni ingatlanját. :) Persze, vannak akik azzal foglalkoznak, hogy megbecslik az árat, meg lehet nézni a helyi ingatlanközvetítő kínálatát és az interneten is körbenézhetünk. Csakhogy nincs két egyforma lakás/ház - valamelyiket a jobban kedvelik az emberek, valamelyiket kevésbé. Ez a fajta "kedvelés" viszont piaci ára alakító tényező lehet. De honnan tudjuk meg, hogy a hatalmas reklámzajban és túlkínálatban mitől tudunk mégis jobb árat elkérni, mitől tudjuk vonzóbbá tenni az ingatlanunkat?

Gondolom, hogy az alap négyzetméter alapján kiszámolható ár a fő csapásvonal, amit a lakás felosztása, rendezetsége is tovább finomít. Amikor az interneten keresünk lakást, mi első körben azokat választjuk ki (a kategóriánkon belül), amiről van fotó - egy jó fotó egyenes út lehet a kedvencek listájába vagy a telefonhoz. Ezért is furcsa nekem, hogy a fotókat szükséges kiegészítőként használják és nem startégiai elemként - így minőségük sokszor kritikán aluli.

Arra gondoltam, hogy létre lehetne hozni egy olyan hot-or-not site-ot, ahol ingatlan fotók vannak: beltéri és kültéri fotók, alaprajzok vegyesen. Minden plusz információ nélkül és nem az adott ingatlanos cég egyik aloldalaként, hanem teljesen függetlenül (minimum külön domain-en vagy más network-ön belül), fun site-ként.

A felhasználók értékelhetik, hogy tetszik nekik vagy nem a fotó és megtudhatnák, hogy az adott képről mások és az átlag hogyan vélekedett - ahogy ez egy klasszikus hot-or-not site-on működik is. De a képek "tetszési indexét" a háttérben rögzíthetjük és ezek alapján eldönthetjük, hogy mely képek kerüljenek fel az ingatlanközvetítős portálra, illetve pl. az alaprajz népszerűsége miatt emelhetünk az áron.

A poén autókkal is ellőhető...!

az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (3,5/5)

1 komment

Címkék: képmegosztók ötlet hot or not vote

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr39231115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JI · http://jalso.com 2007.11.16. 20:43:24

szerintem az esetek nagy reszeben direkt gyatra a foto, vagy direkt nincs ott a foto. ha mar ott van a kedves erdeklodo a helyszinen lyukat lehet beszelni a hasaba. Ha rendes kepek lennenek ott, az emberek nagy resze el se menne.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása