HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #43: időutazás a google maps-el

2008.06.03. 14:22 :: Koronix

Egyik kedvenc Google szolgáltatásom a Maps. Egyrészt jópofa megnézegetni, hogy hol lakom/dolgozom, másrészt motorostúrákon ideális a társakkal való egyértelmű egyeztetéshez az útvonalterv vagy találkozási pont kijelölésekor. A Maps azonban akkor használható igazán, ha frissek az információk. Szerencsére a Google időről-időre frissíti a tartalmát. Ez adta az ötletet, hogy a korábbi képeket is elérve akár időutazásban is részt lehetne venni.

Ki ne lapozott volna már fel régi albumokat és nézegette, hogy lakóhelye az elmúlt években/évtizedekben hogyan és mennyit változott?! A régi képeslapok nosztalgiáját, a Google Trends-hez hasonlóan, a Maps is vissza tudná adni. Ehhez már csak annyi kellene, hogy a Google megőrizze a korábbi képeket és ezeket vissza is tudjuk egy időskála segítségével állítani. Szinte biztos vagyok benne, hogy már nekik is eszükbe jutott ez a megoldás, így nagyon várom, hogy ne csak térben, hanem időben is utazgathassak.













A képen pl. a Nemzeti Színház környéke látható - még a Művészetek Palotája nélkül.
az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (4,2/5)

3 komment

Címkék: mashup map ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr65501456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex_79 2008.06.03. 14:50:17

A miutcánk egy kb. 6-8 évvel ezelőtti állapotot mutat még most is. Nincs is rajta a ház amiben lakom. :-)

Till Zoltán · http://www.hatekonysag.hu/blog 2008.06.03. 22:53:38

Jó ötlet! Jó lenne, ha jelezni lehetne google-nek, ha valahol frissítés szükséges, így a naprakészség is biztosítható lenne.

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2009.03.08. 16:28:11

Hopp, ez belekerült a most kijött Google Földbe. :)


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása