HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

vállalkozási ötlet #1: kerékpáros túravezető

2008.11.13. 16:49 :: Koronix

A kerékpározás nem csupán egy egészségesebb közlekedési forma, hanem a turizmus egy formája is lehet. Ha ismered a városod vagy szeretsz a természetben biciklizni, ismered a legszebb vagy legtechnikásabb helyeket, akkor kipróbálhatnád magad kerékpáros idegenvezetőként is akár. Mérd föl saját fizikai kondíciódat és felkészültségedet és keress hazai vagy külföldi csapatokat/személyeket, akik szívesen ellátogatnának városodba és egy profi túravezető segítségével szeretnék megismerni azt. Ha az aszfalt helyett a hegyeket szereted és mountain bike-al kerekezel plusz élményt nyújthatsz vendégeidnek.

 
Mi kell hozzá?
Természetesen egy tökéletesen felkészített kerékpár és alapos helyismeret. Ha túrát vezetsz érdemes mások megsegítésére elsősegély-készletet, defektszettet is magadnál tartanod. Jól eshet a vendégeidnek, ha gondoskodsz (izotóniás)italról és bekalkulálsz étkezési lehetőséget is. Érdemes - főleg külföldi vendégek esetén-, ha segítesz nekik az odajutásban (esetleg eléjük mész). Készíts fényképeket a túrátról, egyrészt kedves emlék lesz a résztvevőknek, másrészt referenciának is jól jöhet.
 
Előnyei
A hobbidnak élhetsz, új ismeretségeket köthetsz és bemutathatod a várost, környéket ahol élsz. Rengeteg kapcsolt szolgáltatás létezhet, amit hozzáköthetsz a szolgáltatásodhoz és akár jutalékot is kaphatsz értük - pl. szállásfoglalás, szállítás megszervezése...
 
Hátrányai
Szezonális és időjárásfüggő. Jó fizikai kondíciódnak kell lennie. Nem csak hétvégi elfoglaltség lehet (bár ez rajtad múlik).
 
Becsült kezdőtőke
50-400.000 HUF
 
Hogyan indítsd el?
Járd be a kedvenc terepeidet, ne csak nézz láss is. Láss más szemével: mik azok, amik számukra érdekes lehet és neked is fontos? Készíts túraleírásokat különböző fizikai és technikai szinvonalon lévő embereknek. Így nem lesz probléma akár egy nyugdíjascsoport vezetése sem. Vedd fel a kapcsolatot kerékpárkölcsönzőkkel, utazási idodákkal és (akár jutalékkal motiválva őket) győzd meg őket, hogy ha csoport érkezik, akkor hozzád irányítsák. Keress fórumokat, online közösségeket és ajánld föl a szolgáltatásodat. Keress meg külföldi turisztikai oldalakat és hirdesd magad. Az árakat óradíj alapján (szerintem szerencsétlenebb) vagy túránként határozd meg.
 
Hasznos linkek
Tour magazin (német)
 
Fotó: zantinge

Szólj hozzá!

Címkék: turizmus kerékpár ötlet vállalkozás offline

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr80767385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása