HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #62: startup hétvége

2008.11.25. 14:35 :: Koronix

Nagyon jó olvasni és hallani olyan közösségi kezdeményezésekről, amik nem egy céghez, hanem valóban a közösséghez kötődnek - nagy híve vagyok ennek. Ezért is tetszik a Bloggerunió kezdeményezés, ami egy régi Ötletláda poszt még tökéletesebb és a mai lehetőségekre még jobban reflektáló megvalósulása lehet vagy a Turulmeme példája, ami talán iskolapéldája a közösségi fejlesztésnek. Viszont beleakadtam ennek egy talán még izgalmasabb, szervezettebb formájába a Startup Weekend projektbe.

 
A projekt lényege, hogy csoporttá, közösséggé formál egy hétvégére különböző szaktudással rendelkező embereket: fejlesztőket, üzleti életben jártas szakembereket, marketingeseket, dizájnereket egy közös cél érdekében. 
 
A projektet nagyon egyszerűsítve írom le, hiszen az egész le van vezetve a program weboldalán:
  • első nap: találkozó, a fejlesztendő alkalmazás kitalálása (ötletek akár az Ötletládából is meríthetők), koncepció kialakítása, csoportok az ötletek köré szervezése és a feladatok dedikálása.
  • második nap: fejlesztés, az alfa/beta verzió elkészítése
  • harmadik nap: projekt véglegesítése, prezentálása a többi csapat felé, tanulságok megvitatása
 
Sok olyan ötlet "hever parlagon", ami egy embernek szinte lehetetlen elkészíteni ennyi idő alatt, viszont közösségben hamar megvalósítható. Nem a Facebookot kell persze elképzelni és elkészíteni, de létrehozhatóak olyan kisebb szolgáltatások, amik hasznosak lehetnek vagy alapjait teremthetik meg egy kész terméknek. A közösség tagjai új ismeretségeket, kapcsolatokat köthetnek - sőt, akár folytathatják és termékesíthetik is a szellemi terméküket.
 
A Startup Weekend a világ számos országában fut már évek óta, Magyarországot még nem találtam a listában. Pedig pont itt ne lennének jó szakemberek?!
 
A (hosszú)hétvége megszervezésében is a közösség jelentősen kiveheti a részét, hiszen az anyaoldal kreatív anyagokat is ad, amiket lehet matricázni, osztogatni stb. És hogy profi legyen a szervezés talán a Newtech Meetup szervezői is bevonhatóak lennének, ahogy (remélhetőleg nem csak idővel) szponzorok is, akik akár a termékbe, akár egyes csapatokba vagy személyekbe invesztálnának egy kis pénzt.
az ötlet szerintem: (4/5)
az ötlet szerintetek: (3,9/5)

Szólj hozzá!

Címkék: wom social network startup ötlet offline

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr17787832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása