HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #68: autót venni olajcégtől

2009.03.04. 15:27 :: Koronix

Azon tűnődtem, amikor a Szonda Ipsos válsággal kapcsolatos kutatását olvasgattam, hogy miközben a válaszadók úgy vélik, hogy vissza kell fogni a mindennapi kiadásaikat majd a jövőben aközben a "közlekedés, autófenntartás, benzinköltség" kiadásának mérséklésére adott válaszban 29%-a megkérdezetteknek "nem várható változás" választ adta. Ami nem tűnik talán magasnak, azonban ez a második legmagasabb (a gyógyszerek, eü-i termékek után)! Ha jól rakom össze a képet ez azt jelenti, hogy miközben az újautó eladások zuhannak a már meglévő gépkocsink használatától nem szívesen válnánk meg. Akkor kinek is lenne érdeke és lehetősége a gépkocsiállomány növelése, fenntartása?

 
Szerintem azoknak, akik nélkül az autó egy fabatkát sem ér: az olajcégeknek.
El tudnék képzelni egy olyan piacot, ahol a gépkocsikon nem Opel, Ford márkajelzések, hanem Shell vagy ÖMV logók díszelegnének. 
 
Az autót nekik akár ingyen önköltségi áron is érdemes lenne adni, hiszen komoly haszon eddig sem volt a gépkocsieladásokból a kereskedőknek - inkább a szervízen és a plusz szolgáltatásokon fogtak. Oda viszont nem sűrűn jár az ember. Benzinkútra viszont igen!
De hogyan érné meg a pl. Shell-nek a saját autó gyártása? Természetesen úgy, hogy az adott típusba csak az adott kúthálózaton lehetne tankolni - egyedi tankoló pisztolyok, vmi digitális ellenőrzés stb segítségével.
 
Így az eszközt olcsón kapnánk - megérné akár új autóra is váltani -, a szolgáltatásokért pedig rendesen és rendszeresen fizetnénk.
 
Kép forrása: cili-krisztian
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (3,4/5)

3 komment

Címkék: statisztika mashup ötlet lojalitás offline payment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr66981133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_akos 2009.03.05. 12:08:51

Egy ilyen autó tervezés/gyártása során mennyire lebegne a szemük előtt a kis fogyasztás?

Zovits 2010.12.30. 23:46:40

Szerintem az olajcégek takarodjanak a búsba, mióta tudjuk, hogy mennyi kárt okoznak a benzines autók, csak elektromosat lenne szabad árulni.
Ezekhez az áramot atomerőműben vagy naperőműben gyakorlatilag nulla szennyezéssel lehetne előállítani, nem lenne többé szmog és ózonlyuk.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása