HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #69: hogyan oldanák meg a gazdasági válságunkat helyettünk?

2009.03.12. 18:21 :: Koronix

A hazai gazdasági válság megoldása kezd a focira (vagy a marketingre) hasonlítani: mindenki ért hozzá, vagy legalábbis úgy gondolja. Politikai pártok, szakmai csoportok, fórumozók és boltban sorbanállók mind tudják, hogy mit NEM kellene csinálni - de hogy mit IGEN, arról szinte mindenkinek csak ködös elképzelése (vagy annyi se) van. Mivel így sikerült igen mélyre ásni magunkat szerintem már az sem lenne gond, ha meghallgatnánk másokat - ők mit kezdenének velünk? Az ír ideascampaign.ie website talán pont ezen gondolat alapján született meg.

Az ötlet lényege egy ötletgyűjtő oldal. :) Az oldalra ~20 témakörben kérik az emberek segítségét, mindenki megírhatja, hogy hogyan oldaná meg egy-egy ágazat, terület gondját. Ilyenek pl a mezőgazdaság, a sport, a turizmus stb. Mindehhez adnak egy történelmi, gazdasági áttekintést. És azt kérik, hogy gondoljanak bele a helyzetbe és valódi, az embereket segítő javaslatokat tegyenek.

Hogyan lehetne ezt idehaza használni? Mivel nem hiszek a magyar vitakultúra hihetetlen magasságaiban és abban, hogy nem harapnák át az emberek egymás torkát, így szigorúan a külföldiek véleményét kérném ki. Akár úgy, hogy a hazai IP cím állományról max olvasni lehessen az ötleteket, beküldeni pedig a világon bárhonnan. A népszerűség és a Colbert Report szinte garantált, miután kishazánk nevét sikerült az utóbbi időkben még Obama szájába is becsempészni. ;)

Utána pedig derülhetnénk/okosodhatnánk, hogy hogyan is látnak minket és milyen módszereket javasolnak. Adj' Isten, legyen közte működő megoldás! :D

Na, ki csinálja meg? @Sera? :)

az ötlet szerintem: (1/5)
az ötlet szerintetek: (4/5)

7 komment

Címkék: üzenőfal social network ötlet light hot or not vote

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr38998479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Critmiss 2009.03.13. 13:59:55

Nem túl erős ez a külföldiekre való korlátozás? :)

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2009.03.13. 14:54:42

@ZaZie szerinted képesek (felnőttek) lennének az emberek a napi politikán felülemelkedve megoldást, ötletet javasolni? ráadásul kívülről nézve máshogy látszódunk. ezért gondoltam erre.

Merras · http://miyazakijun.hu 2009.03.13. 15:47:47

Tök igazat adok Koronixnak. Ha magyarok is beleugathatnak egy ilyen oldalba, akkor pillanatok alatt polfórum szintre süllyed az egész, fidesznáci vs. mszpkomcsi flame gerjed.

Critmiss 2009.04.21. 13:27:52

@Koronix: Ne legyünk mindig annyira pesszimisták. Másrészt ha nem vehetnek részt benne, nem fogadják el. De a legnagyobb gondot az okozná, hogy a korlátozás ellenére is mindenáron megpróbálnának beleszólni a vitába, és akkor viszont már többnyire rombolási szándékkal.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.04.29. 02:29:07

Erre a moderacio a megoldas, bar az otletben magaban nem hiszek :). A vitakultura alacsony szintunek latszik akkor is, ha relativ alacsony a trollok szama. 10-20% mar barmilyen ertelmes vitat, parbeszedet szet tud verni. Szerintem itthon magasabb az arany, de ettol meg sok ertelmes ember van, nekik jol moderalt helyek kellenek egyszeru de szigoru szabalyokkal.

Az errol valo otletelesben azert nem hiszek, mert velemenye ugyan mindenkinek lehet, ahogy a focirol is, de annak azert kicsi az eselye, hogy barki kitalaljon valami olyat, amit a szakemberek nem. Raadasul pofazni konnyu, probalkozni viszont csak egyszer lehet, mert a probalkozas is befolyasolja a rendszert, amirol sem nekunk sem a szakembereknek nincs modellje. Cserebe viszont jo bonyi es nehezen szabalyozhato.

tzs-007 · http://glaskugel.hu 2009.06.16. 13:42:19

"mind tudják, hogy mit NEM kellene csinálni"

lehet hogyha elvennénk ezt a sok negatív tételt, akkor megmaradna az igenek sora, és csak meg kéne csinálni:D

fogyaszto 2010.10.12. 08:35:08

magyarországon túl sok az okos, azért nem jut soha sehova. ez most nem ironikus. az a baj, hogy mindenkitudja a megoldást, de mindenki más megoldást tud, és mindenki annyira makacs, hogy nem enged a saját megoldásából, ezért van, hogy nincs közös megoldás semmire. a makacsság meg az okosság még nem lenne baj. ha csak egy okos lenne itt, akkor nem lennének viták, helybenjárások, visszalépések, csak szépen követnénk. bár tudom, ez sem mindig jó, de én nagyon tisztelem magyarországot, holott a fénye már rég megkopott. (és sajnos talán valójában sosem fogja visszanyerni, de mindezek ellenére a világ egyik legjobb országa, ha nem a legjobb.)


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása