HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #75: ramly burger

2010.09.29. 06:52 :: Koronix

Sok vád éri az ázsiaiakat (egyáltalán nem alaptalanul!), hogy gátlástalanul másolják a nyugati világ termékeit. Ezért arra gondoltam, hogy megosztok veletek pár olyan ötletet, amit viszont a világnak csak ezen a felén láttam eddig és cserébe akár mi is lenyúlhatnánk. Persze, igyekszek köztük válogatni -és az Ötletláda blog alapelveihez hiven- olyanokat megosztani, amik az európai/magyar ember számára is használható lehetne. Mivel az egyik legjobb dolog Ázsiában a rengeteg fajta változatos étel, ezért kezdjük rögtön a helyi hamburgerrel.

 
Malajziában szinte minden sarkon kapható az un. Ramley Burger. Ezeket sima vaslapokon sütik az utcán és alapvetően nem különböznek a régebben otthon is kapható hamburgerektől. Két (édes) zsemle közé szorul a csirke vagy marhahús pogácsa, amire ráraknak némi majonézt, csilit és zöldséget (káposztát és hagymát) és esetleg tojást vagy sajtot.
 
A hamburgerben 3 dolog (a kisebb méretén kivül) azonban mindenképpen különbözik az otthonikatól.
 
- Az első, hogy a vaslapra rakják a megvajazott zsemlét is és igy piritják. Ezért nem csupán meleg lesz a zsömle, hanem kap egy plusz izt és nem lesz annyira száraz a buci.
- A másik, hogy a húspogácsára tesznek egy kevés Worcestershire szószt sütés közben. Ettől pikánsabb lesz.
- A harmadik a tojásos verzióra jellemző csak. A tojást a vaslapra ütik, majd szétkotorják és egy nagyon vékony lepényt csinálnak belőle. A megsült húst ráhelyezik a tojásra és tkp becsomagolják a tojásba. 
 
Ez az egyik kedvencem. A gazdag hamburgerek egyik legnagyobb hátránya, hogy evés közben széthullik elemeire. Ezzel a megoldással viszont együtt évezhetjük az izeket és amig a hús tart addig a tojás és a többi összetevő is. A sajt ugyanigy becsomagolásra kerül, ha kérnénk bele.
 
A mellékelt videón ennek egy továbbfejlesztett verziója látható, ahol tkp mindent becsomagolnak a tojásba.
 

 
Próbáljátok ki otthon!
az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (3/5)

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro ötlet csomagolás

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr902331283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása