HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #21: válasszon és fizessen sorbanálláskor

2007.10.10. 10:19 :: Koronix

A népszerű ebédidős helyeket onnan lehet megismerni, hogy az utcán is kígyózik az öltöny és kiskosztüm sor. A sorbanállás nem a legkellemesebb dolog, de ha barátokkal megyünk el lehet ütni az időt (ráadásul rengeteg pletykát el lehet kapni a sorban állóktól). Nekem általában ezekkel a helyekkel 2 problémám volt: nem tudtam, hogy mi van az étlapon a sorból és kapkodni kellett a pénztárnál.

Az utcai világosból való hunyorgás vagy a falra - a másik feje által félig kitakart - táblák dekódolása sose volt az erősségem, ezért maradt a pillanatnyilag meglátott étel (amit először meglátok, ha rám kerül a sor) vagy az "éstemiteszel" menü.

A fizetéskor a kártya/pénz számolgatását 2 okból sem tartottam szerencsésnek:
  • a sebtiben bemondott végösszeg összekapargatása közben már előtted a tálca, rajta az ételeddel, miközben az eladó már a mögötted lévőre figyel és a mögötted lévő arra, h gyorsan mondjon vmit (lásd menüválasztás). Ha túl vagy a fizetésen számolás nélkül kell zsebre vagy a tálcádra vágnod a visszajárót és elhúznod minél gyorsabban. Nem tudom más hogy van ezzel, engem ez sokszor eltántorít a tálcás éttermektől.
  • a másik a higiénia. A pénz nem éppen a legtisztább dolog és hányan láttunk olyat, hogy kesztyűt vesz fel az eladó, amikor az ételhez nyúl (még ha azt vmi eszközzel teszi is az eszköz a lerakásnál ráfekszik pl. a fasírtra) és leveszi ha fizetek? Gondolom, kevesen.
Ezért is tetszik nagyon a japánok automatás megoldása.

Egyrészt már a sorbanállás idején megtudom, hogy mit ehetek - ráadásul fotóval (könnyebben választunk képről). A sorbanálláskor az automatába fizetek, kihasználva az időt. A kapott plasztikkártyával azonosítják az ételt és adják ki, amit akár meg sem kell fognia az eladónak.

Ráadásul egy automatával több fizetési megoldás is megoldható: bőven fér bele visszajáró, ha KPvel vásárolok; a kártyát nem kell kiadnom a kezemből, az ételcsekk adatbázisból is lekövethető, és akár egy sms-t is el tudok küldeni.

Külön haszna, hogy nincs rossz visszaadás, félreértés, nincs a kasszásnál eltünő pénz és adatbázis építhető: mik voltak a legnépszerűbbek, mikor mit vásárolnak az emberek stb.
És több automata használatával talán még a sor is gyorsabban menne... 



















Ha megnyilik az első ilyen gyorsétkezde én ott leszek! :)
fotók: Don Qua
az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (5/5)

5 komment

Címkék: mobil statisztika kártya ötlet touchscreen payment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr66192084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2007.10.12. 13:53:36

Ez miert nem nekem jutott eszembe?:)

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2007.10.12. 15:03:41

Talán, hogy valami maradjon az Ötletládának is. ;) Azért megvalósítani még meg lehet...

dani · http://ek.klog.hu 2007.10.13. 13:13:39

vagy bluetoothon nézgethető étlap? :)

Trillian 2007.10.27. 10:13:31

Igen! Pont erre gondoltam a bevezető olvasásakor!

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2007.10.27. 12:10:44

Ez a bluetoothos étlap tényleg szuper és sokkal egyszerűbb is!


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása