HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #51: béreld ki a saját lakásod

2008.06.23. 11:22 :: Koronix

Tegnap a Zone Club Vásárlásfüggők című műsorában lettem figyelmes egy teljesen eladósodott, de továbbra is kényeskedő angol hölgynek nyújtott megoldásra. A lány annyira úszott az adóságban, hogy a házát is el kellett adnia, viszont a bent kévő bútorokat nehezen vitte volna át egy albérletbe, és erős érzelmi szálak is kötötték a már megszeretett és belakott ingatlanhoz.

 

Az ingatlant megvásárló cég a következő megoldást ajánlotta fel a lánynak: megveszi tőle az ingatlant, és nem kell kiköltöznie, hanem bérelheti azt a cégtől. A banki kölcsön így máris csökkent, nem kellett a lánynak új lakás után nézni (esetleg a város másik felén), nem kellett átmozgatnia az évek óta felhalmozódott tárgyait, nem kellett az új albérletet rendbehoznia... És ha egyszer lesz ismét annyi pénze, amiből vissza tudja vásárolni a házát, nem esik át az ingatlankeresés hosszadalmas procedúráján. Azt hiszem, jól járt.

Jól járt a cég is, hiszen a megvásárolt ingatlant tulajdonképpen azonnal kiadta. Olyannak adtak ki, aki nagy valószínűséggel nem fog elköltözni onnan pár hét múlva.

Persze, ez egy olyan országban történt, ahol a bérlakás rendszer jól működik. Pontosabban létezik. Talán a bedugult ingatlanpiac és az üresen álló ingatlanok ezt a folyamatot el fogják majd indítani idővel idehaza is. És ha majd valaki megszorul anyagilag a fenti megoldással kevésbé lesz fájdalmas a törlesztés.

illusztráció: house-on-fire.com

az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (4/5)

1 komment

Címkék: ötlet offline

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr3534891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.07.04. 17:30:50

Lényegében ezt csinálja az MTV, vagy bármelyik - döntően állami vállalat -, amelyik eladja a székházát vagy valamelyik ingatlanát, aztán meg visszabérli. Pénzügyeseknek nem annyira nagy újdonság. :)


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása