HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #22 több, mint belépőkártya

2007.10.10. 13:52 :: Koronix

Az irodaházakban vagy átláthatatlan ipari parkokban dolgozók egyik fő ismertetőjele a nyakukban fityegő kis kártya, ami ugyebár a halandók által megközelíthetetlen területek elérését biztosítja a bennfenteseknek. Még szerencse, hogy van a kártyán kis céges madzag, így legalább mindenki tudja, hogy ebédnél kivel miről csacsoghat. Ez rendben is van, de tényleg csak azért hordunk magunknál egy kártyát, hogy nyitogathassuk az ajtókat?! Pedig annyi mindent lehetne velük csinálni...

A cégek előszerettel adnak mindenféle plusz papirt a dolgozóiknak, akiket ezáltal (is) próbálnak magukhoz kötni. Az adózási terhek csökkentése mellett ez ráadásul a dolgozó lojalitását is növeli. Ott van pl. az étkezési csekk, az utazási csekk, a fitneszterembe szóló belépő stb.

Már nem emlékszem a könyv címére, de a Sony-ról szólt. Volt egy rész benne, ahol a Sony-ban dolgozók egyenruhája szolgált hitelként és biztosítékként egyes boltokban - ha valaki ilyen egyenruhában ment vásárolni, akkor tudták, hogy jó munkahelye van és meg fogja adni a pénzt.

Ha lenne egy kis innovációs törekvés a hazai HR-es piacon és összeállnának az IT-s kollégákkal és pár egyéb szervezettel, akkor biztos találnának olyan megoldást, amivel a dolgozókat egyszerűbb módon extra előnyökhöz juthatnának a nyakukban lógó belépőjük segítségével.

Közben a TV2 brand-elt hitelkártyát ajánlgat, és arról megy a találgatás, hogy érdemes-e virtuális (aka brand-elt) mobilszolgáltatót bevezetni kishazánkba. Ráadásul, (sajnos és többnyire nem legálisan) több cég is "ajánl"  egy bankot a dolgozóinak, ahová a fizetésüket utalják.

Tegyük össze a morzsákat és összaállhat egy új kép!

A dolgozó nem csak az ajtót nyitogathatja, hanem a kártya (nem a bank, hanem ) a vállalata által jóváhagyott fizetési előleg alapján hitelkártyaként működhet. Amivel kifizetheti (a vállalat által jóváhagyott) helyeken az étkezését, amivel elmehet üdülni, amivel egyes járatokon (majd ha már lesz elektronikus fizetés) kifizetheti a munkahelye és az otthona közti utazást, telefonálhat vész esetén fülkéből, vagy éppen a folyosón használhatja a fénymásoló automatához.

A lehetőségek végtelenek, a dolgozó tuti nem fogja otthon hagyni a kártyáját, a céges jutattások egyszerűbbek lesznek és a dolgozó lojalitása is nőhet. "Brave new world"? Talán, de ennyi manapság már egyre inkább belefér.

az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (0/5)

1 komment

Címkék: kártya ötlet lojalitás atm payment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr27192283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trillian 2007.10.27. 10:11:30

Nagyon jó!


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása