HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #77: csak egy hajvágást kérek

2011.03.07. 13:00 :: Koronix

Azon férficsapathoz tartozom, akik nem azért járnak fodrászhoz mert szeretnék vkinek elújságolni a legutóbbi all-inclusive egyiptomi út részleteit vagy kiváncsiak lennének a legújabb bioizé extrára - egyszerűen szeretnék gyorsan, olcsón és jól hajat vágatni. És bár a három dolog a magyar elmélet szerint üti egymást úgy érzem Malajziában megtaláltam az ideális megoldást erre a problémára.

 
A bevásárlásokat mi is nagyobb hypermarketekben intéztük. Szinte mindegyik hypermarketben volt egy gyorshajvágó szalon. A szalon név talán túlzás, hiszen egy ázsiai megoldásról beszélünk, ahol az egyszerű igények kompakt kielégítése a sikeres és gyors bevételi forrás kulcsa. Ahogy nagy betűkkel hirdetik is: 10 perc - 15 ringgit (~1000 HUF).
 
Az üzletsoron található Quickcut boltok zöld berendezése egyszerű és célszerű: 3-4 szék, teljesen átgondolt felépítéssel. A belépéskor egy automatába botlunk, amibe be kell gyömöszölni a pontos összeget, cserébe kapunk egy kártyát. A kártyát adjuk oda a fodrásznak mielőtt leülünk, így nincs visszajáróval bíbelődés/kézbefizetés. Mindennek megvan a pontos helye: a kártyához nem nyúlnak, azt egy nyíláson kell bedobni, a szemüvegemet egy kis kosárba kell tennem, a fésűt előttem veszik elő egy sterilen zárt zacskóból és az ollót is fertőtlenítik. Mosás nincs, csak vágás. A rövid instrukciók után máris csattog az olló és zizeg a borotvagép. A hajat nem lesöprik (amit itthon mindig is utáltam, mert utána a mindenhonnan ömlött belőlem a levágott haj még órákig), hanem kiporszívózzák! Egy sima porszívó van beállítva (aminek csak a csövét látom) egy bútortisztító fejjel és a már levágott hajamat, nyakamat és ruhámat is átporszívózzák vele. Egy árva levágott hajszálat nem találtam később magamon. A legvégén pedig a lehullott hajat egy mozdulattal a szék alatti dobozba söprik és jöhet is a következő vendég.
 
Az első vágáskor ráadásul egy kis kártyát is kaptam, amibe pecséteket lehetett gyűjteni és az ötödik vágás ingyen volt.
 
Lehet nem ez a hölgyek mekkája, de átlag férfi vagy gyerekhajvágásra tökéletesen elég megoldás. És üzletileg sem utolsó.
 
A hazai gyakorlat általában, hogy a fodrászok fizetnek a székért. A QuickCut teljesítményarányosan működik. Minél tovább vagy nyitva, minél gyorsabban és jól dolgozol annál több kártyát tudsz összegyűjtni. A bért pedig a kártyák alapján kapod. Jattolás nincs! Ez több helyre ki is van írva és a helyiség kamerázott is.
 
Mióta hazajöttünk sokat kerestem hasonló megoldást, míg végül a csakhajvágás.hu -t ajánlották a figyelmembe. A leírás szerint pont az amire szükségem van: 1290 forint, pár perc és már mehetek is tovább. Nem tudom mennyire megy az üzlet, de mint megtudtam az ötlet és a tulaj is Ausztráliából érkezett és máris több helyen lehet csak hajat vágatni. A dolog persze nálunk annyira nem kompakt és apellál arra (Mekis stílusban), hogy mást is válassz az alapszolgáltatáshoz (pl. mosás). A szalon egy átlag fodrászat berendezésével rendelkezik, szép és még új bútorokkal. Sajna a követelményszint nem lehet annyira magas idehaza, mint valszeg Ausztráliában, mert mikor beléptem egy árva lélek sem volt már bent de az előző emberek haja még ott hevert a padlón, a mosoly is kevesebb volt, nem tudom hogy vártak-e jattot de ennél a szolgáltatásnál én nem szoktam hozzá számolni... Jah, és nekem nagyon hiányzott hajporszívózás is. De ennek ellenére a hajamat pont úgy vágták le ahogy kértem: olcsón, jól és gyorsan.
 
Elsőre jó lesz, de azért várom hogy további gyorshajvágó üzletek nyíljanak mindenfelé - akár a Quickcut mintájára.
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (3/5)

1 komment

Címkék: ötlet lojalitás offline payment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr212718111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2011.03.07. 17:12:25

ugyanez működik Tajvanon is. 3x3 méter a "szalon", hárman dolgoznak benne. Automata, kevés szöveg, gyors munka, a végén porszívózás! #like


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása