HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #37: mit nézzek a fogorvosnál?

2008.01.15. 09:45 :: Koronix

Sajnos, a hétvégémet ismét a fogorvosom székében tölthettem. Aki rendszeresen jár fogorvoshoz, annak már nem félelmetes dolog amint a maszkos ember közel hajol hozzá vagy amikor a gépnek furcsa hangja lesz. Sokkal inkább unalmas és ugyanakkor stresszes. Azt, hogy a fogorvosoknak jók a fogaik, de legalábbis ritkán járnak fogorvoshoz mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a páciensüket teljesen ingerszegény közegben fúrják-faragják.

A kellemesen fekvős székben üldögélni és ellazulni nem nagyon lehet, főleg hogy cirka 20-30 centiről bámul valaki a képedbe és a lámpa fénye bogárként babonáz meg. Vajon tudják a fogdokik, hogy mit is néznek a páciensek abban a 30-90 percben, amit átlagosan a székükben töltenek? Nem hiszem.

Én a legtöbbször az orvos szemébe szoktam bámulni, remélve, hogy őt legalább annyira frusztrálja ez, mint engem. Ha ezt megunom körbe-körbe pásztázom a lámpa tartóját és a mennyezetet. Nem éppen izgalmas elfoglaltság, főleg, hogy a pislogáson kívül semmilyen kommunikációt nem használhatok.

Miért nem tesznek a mennyezetre képet vagy egy plazmát? Az legalább lekötne a lezsibbasztott, nyálcsorgatós percekben. Még a reklámokat is szívesebben nézném, mint a fal repedéseit. Miért nem tesznek egy kis képernyőt a tükrös lámpa tetejére? Ez még költséghatékonyabb megoldás. Ha lenne hozzá ráadásul vmi távirányító, akkor még nyomkodhatnánk is, hogy vmi nekünk tetszőt lássunk.

A mozgókép talán nem csak lefoglalna, hanem el is terelhetné a gondolatainkat az állapotunkról. Tud valaki ilyen helyről?
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (4/5)

4 komment

Címkék: ötlet offline

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr86298031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2008.01.15. 11:39:47

Tajvanon nem áll a fogorvos, hanem mögötted ül. Kicsit jobban hátra van billebtve a szék, de nem vészes. A falon pedig egy sikképernyős tévé (a fodrásznál is van ilyen!) és azon az megy, amit a kedvens páciens látnia akar. Ha kevésbé fájdalmas a procedúra, akkor lehet figyelni a tévére.

rivera 2008.01.15. 16:09:26

Én elkezdek dumálni a fogorvossal mindenféle dolgokról, aztán mikor már nem tudok beszélni ő folytatja én meg bólogatok vagy rázom a fejem ha nem úgy van, szóval jól elvagyunk.
Az biztos hogy eszembe nem jutna frusztrálni a tagot mikor a számban matat magas fordulatszámú fúrókkal.

gabesas 2008.01.17. 00:10:36

enyemnel szol a radio, multkor eppen egy gyokerkezeles kozben kezdett el futyoreszni.
hat nemsokon mult hogy tokonrugjam :)
egyebkent engem a furo hangja irrital a legjobban. brrrrrrrrrrrr


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása