HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #45: sportközvetítés plurk.com-on

2008.06.11. 14:11 :: Koronix

A Twitter konkurenseként felbukkant Plurk.com-ot rövid használat után nem zártam teljesen a szívembe. Az idősáv egy chates/mikroblogolásos rendszerben számomra nem hordoz lényegi információt, magát az üzenetet tartom fontosabbnak - azt pedig a Twitter API-jára épülő Turulcsirip tökéletesen megjeleníti. Viszont azon gondolkodtam, hogy mégis hol lehetne az idősávos megjelenítésnek fontos szerepe.

Több nagyobb hazai portál korábban már többször próbálkozott egy-egy kiemelt és gyorsan pörgő esemény közvetítésénél a Twitter-jellegű megjelenítéssel. A szövegek dátum szerint egymás alatt jelennek meg, így lineárissá teszik az esemény folyamatát. A csatornát IM-ben, RSS olvasóban vagy más rendszeren keresztül könnyen követhetjük. Tényleg megfelelő, ha élőben követjük az eseményeket. Visszaolvasva viszont (nekem) kissé kaotikus tartalommá áll össze.

A Plurk ki tudná küszöbölni ezt a hiányosságot ha ehhez egy hosszabb ideig elhúzódó eseményt keresünk, mivel egy idősávon elhelyezett, eleve drabokban megjelenő eseménysort nem kell túlfoglamazni. nekem például a Foci EB meccsei adják magukat, hogy egy idősávon jelenítsük meg őket. A Plurk felhasználók követhetnék pl. a "focieb" felhasználót és kommentelhetnék az egyes eseményeket. Így minden egyes megmozdulás/micropost nem csupán tájékoztató tartalommal, hanem közösségi erővel is bírna.

Ha már lenne Plurk API azt is el tudnám képzelni, hogy 2 külön színnel jelenne meg a két csapattal kapcsolatos információ, valahogy így: "focieb spanyol Torres cselezte be magát a tizenhatoson belülre, lövésében azonban nem volt erő."

A Foci EB-n túl, természetesen, vannak más sportesemények is, amiket lehetne online közvetíteni. Szóval, kedves portál szerkesztők, sportrajongó wannabe riporterek - tessék körbenézni a Plurk.com-on!
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (5/5)

1 komment

Címkék: social network mashup ötlet microblogging

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr52514726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2008.06.11. 14:35:55

Cserépfalu.blog.hu sportszerkesztősége is elgondolkodott ezen a múlt hétvégén.

A falunapokon debütálunk.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása