HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #60: GReader címjegyzék

2008.10.28. 15:45 :: Koronix

Többen írtak már arról, hogy Google Reader (GR) 'shared items'-ek mennyire változtatják meg a tartalmak elosztását, illetve mennyire alakítanak ki újraelosztást. Jómagam is lelkes híve vagyok GReadernek és általában a 'share with note' funkcióval használom. A GR megosztott tartalmai úgy működnek, mint az iwiw üzenőfala: az ismerőseid látják a megosztásaidat, azonban azok, akik nem szerepelnek a GMail/GTalk kontaktlistádban már kiesnek a látómeződből - ezzel viszont olyan emberek megosztásait és kommentjeit csak áttételesen olvashatod, akik nem a te ismerőseid. Őket követni nem tudod. És úgy érzem pont ez az egyik hátránya a rendszernek (egy másik nagy, hogy egyáltalán nincs mérve egy-egy megosztó olvasottsága, a linkek továbbosztásának követési lehetősége - de ez már egy másik poszt témája lehetne). De akkor milyen megoldást lehetne erre találni?

 
Egy RSS feedre bárki szabadon feliratkozhat, egy GR share-re nem, legalábbis addig nem, amíg nem lesz a GMail/GTalk kontaktja vagy nem tudja meg a címét. Email címet meg a mai spammer világban az ember nem osztogat könnyedén. Doransky egy korábbi posztja remek példa arra, hogy mennyire nem találhatóak meg az emberek a GR-en és mennyire kiváncsiak lennének egyesek rá (lásd kommentek).
 
"Ha a hegy nem megy Mohamedhez, majd Mohamed megy a hegyhez" jutott eszembe a közhelyszótárból. Azaz csinálni lehetne egy olyan oldalt, ahol az, aki szeretné, hogy a megosztásait ne csak az ismerősei, hanem bárki követhesse beküldheti a GR shared linkét (You Stuff > Shared items > See your shared items page in a new window. > URL másolás). Hiszen ezeken az oldalon már mindenhol ott virít a "Subscribe" gomb és felveheti bárki RSS-be.
 
Ha még ezt cizellálni szeretnénk, akkor pl. pici csillagokkal illusztrálva (lásd Facebook Blog Networks app) a népszerűségére is lehetne szavazni. De lehet, hogy elég lenne egy jó forgalmú blogon egy poszt erről és kommentbe érkeznének az URL-ek. A lehetőségek végtelenek. :)
 
Addig is a megosztásaimat az ötletláda jobb oldalán találjátok és itt tudtok rá feliratkozni.
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (5/5)

3 komment

Címkék: rss statisztika social network ötlet linkmegosztók szájhagyomány hot or not vote

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr79736754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

failspotter · http://adfail.blog.hu/ 2008.10.28. 16:17:10

ezt a posztot is mindenki greaderben fogja kommentelni... :P

a shared.hu még szabad, az oszdmeg.hu már nem...

Désiré 2008.10.28. 20:04:06

Ez az alkalmazás már létezik!
Az a neve, hogy FriendFeed, itt megjelennek a kommentek is a megosztott GR cikkekhez. Ott pedig bárkire fel lehet iratkozni.

(csak tudom, Doransky kommentjeit is olvasom, pedig még az életben nem küldtem neki ímélt- és persze fordítva sem...)

Bártházi András · http://barthazi.hu 2008.11.12. 13:14:50

bar nem hiszem hogy ezt is olvasna barki is, de elkeszult a dolog: barthazi.hu/jaccoter/greader/


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása