HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #67: hírek a kedved szerint

2009.03.04. 14:57 :: Koronix

Korábban már írtam arról, hogy az emaileket a tartalmának "hangulata" szerint is lehetne osztályozni. A recessziótól hemzsegő információáradat elől hasonló gondolat született meg a fejembe a hírgyűjtő oldalakkal kapcsolatban is.

 
A Propeller vagy Hírstart hírgyűjtő oldalakhoz hasonló szolgáltatásoknál a hírek a szerkesztők figyelmét felkeltő témák alapján emelkednek ki a címlapra és a rovatokvezetőkbe - illetve vannak még beépített mechanizmusok, mint pl. a legtöbbet megnézett/kommentelt hírek. Ennek következménye, hogy egy színes, de leginkább az aktuális történésekhez illeszkedő "bréking" hangulata van mindegyiknek ilyen szolgáltatásnak.
 
Nekem pedig már csömöröm van gazdasági válság mélydepresszív valóságának súlykolásából, nincs kedvem a cigányok elleni és a cigányok által elkövetett büncselekményeket reggeli kávé mellé fogyasztani stb. De lehet, hogy másnak pont ezek okoznak örömet.
 
Ezért arra gondoltam, hogy izgalmas színfoltja lehetne a hazai aggregációnak egy olyan kiegészítő szolgáltatás, ahol a híreket azok hangulata alapján lehetne r.
 
Ennek navigációja viszonylag egyszerű lehetne, hiszen akár 3 szmájlival is összefoglalható:
  • :) szmájlival csak olyan hírek jelennének meg, amik pozitívak,
  • :| szmájlival jönne minden,
  • :( szmájlival pedig a kőkemény gyarlóság ömlene véresen a képernyőre.
 
Gondolom, ezt részben lehetne csak automatizálni, hiszen a szövegkörnyezetből nehéz kiszedni annak tartalmának hangulatára vonatkozó következtetéseket.
És itt lehetne bevonni a közösséget. A cikkeket minősíthetnék a 3 jel valamelyikével (vagy mással) és így az bizonyos érték fölött átkerülhetne egy másik területre. Így alapból minden cikk a :| szekcióban indul és onnan kerülnének a pozitívumok az én megcsömörlött kis rovatomba is. :)
 
Ez az alapgondolat, de könnyen lehet, hogy lehetne ezen még finomítani.
 
Kép forrása: madalinacroitoru

 

az ötlet szerintem: (2/5)
az ötlet szerintetek: (2,5/5)

1 komment

Címkék: social network navigáció ötlet linkmegosztók vote

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr53981085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Critmiss 2009.03.13. 14:00:47

Nagyon szuper lenne!


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása