HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #70: merre vagytok, motorosok

2009.04.15. 11:33 :: Koronix

Kisebb-nagyobb motoros klubbok és közösségek szerte az országban vannak. Azok, akik rendszeresen interneteznek is előbb-utóbb megtalálják a társaságukat, akár egy topikban, akár egy saját fórumon. Persze ettől még nagy marad az ország és ismeretlenek az arcok. A budapestiek talán előnyösebb helyzetben vannak azzal, hogy könnyebben megtalálják saját márkatársaikat. Azonban egy kisebb településen lakónak ez már korántsem ilyen egyszerű.

 
A másik rendszeres fejtörést okozó feladat ha vki máshol szeretne csatlakozni egy túrához. Ilyenkor rendszerint nem is a hely, hanem az időpont kérdéses (főleg ha az több száz kilométerre van az indulási ponttól). Ilyenkor jön a telefonálgatás és a várakozás, amely ha nincs a hívott félnek sisakba épített kihangosítója igen időrabló lehet.
 
Pedig mindkettőre lenne megoldás.
 
A Honda NTV-seknek dobtam múltkor össze egy hevenyészett térképet, amin településszinten jelöltem a fórumon regisztrált és bemutatkozott márkatársakat. Mint kiderült, többen is voltak, akik ez alapján jöttek rá, hogy nem kell feltétlenül az országot átutazva találkozni/üzletelni/beszélgetni mással, hiszen közelebb is van "hasonszőrű". És ez csak egy kisebb márkához kapcsolódó közösség. A motorozz.hu oldalán cirka ezer(?) motoros regisztrált, akiket több opció szerint is leválogathatunk jelenleg. Ezeket befűzni és ki-be kapcsolható szűrőkkel ellátni egy térképen nem lenne ördöngösség.
 
A motoros túrába időközbeni csatlakozáshoz pedig ideális eszköz lenne a Google Latitude. A Google Latitude szolgáltatása idehaza elvileg még nem elérhető, de azért kiskapuk mindenhol vannak. A szolgáltatás lényege, hogy akár GPS-el nem rendelkező mobilon is, egy térképen ábrázolva elég jó pontosággal megadja, hogy éppen hol járunk. És bár a szolgáltatás maga ingyenes, de azért folyamatos internet kapcsolatra szükség van (gprs, 3g). A szolgáltatás egyébként kikapcsolható bármikor, így megőrizhetjük az inkognitónkat ha már nincs szükség rá. Érdekes lenne egyszer egy olyan térképet nézegetni, amikor (pl. motorozz.hu évadnyitóra vagy citára) több száz motoros érkezik szerte az országból és együtt látni a mozgásukat a talákozópont felé. :)
Ehhez a résztvevők együttműködésén kívül sem kell sokkal több, mint egy számítógép/laptop otthon internettel vagy egy netes kapcsolattal rendelkező mobiltelefon a csatlakozási ponton.
az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (3/5)

Szólj hozzá!

Címkék: üzenőfal social network mashup navigáció ötlet offline

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr71066235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása