HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #1: navigáció időjárással

2007.08.25. 15:52 :: Koronix

Szeretünk közlekedni, na jó, legalábbis muszáj közlekednünk. Ehhez képest a dugók és az időjárás mindig rákfenéi voltak ennek a tevékenységünknek. Ki indulna el abba az irányba, ahol jégeső ver el éppen mindent? Ezért tetszett meg és raktam el a kedvenceim közé ezt a képet. Sajnos, idehaza ilyen szolgáltatás nincs (a képen látható sem működik az USAban mindenhol), így elkezdtem gondolkodni azon, h hogyan is lehetne megoldani...

Viszonylag sokat túramotorozom, és az ilyen tevékenységhez két dolog mindenképpen kell: jó útvonal és jó idő. Az előbbire ott vannak a ma már úton-útfélen kapható GPS-ek vagy az online térképek. Az utóbbira magunkkal csak egy barométert tudunk vinni vagy folyamatosan vadászhatjuk a lokális rádióadókon az időjárásjelentéseket. Online viszont van pár és nagyon jó szolgáltatás.

Két jó szolgáltatás is van, aminek mash-up-jából egy igen korrekt szolgáltatás lehetne készíteni. Az időkép.hu és a T-online térképes szolgáltatása külön-külön jó megoldás a fentiekre. De nagyon fájna nekik, ha megegyeznének egymással és egy olyan útvonaltervezőt kaphatnánk, ahol a kijelölt útvonal felett látható az éppen aktuális időkép? Nem hiszem, h 1:1-es méretarányban ez túl bonyolult fejlesztést igényelne. A lokálisabb lebontásra az időkép.hu fejlesztői pedig lehet, h tudnak vmit fejleszteni (akár a met.hu-val vagy a metnet.hu-val közösen).

Persze, ott a Google Maps is - azonban nem véletlenül írtam a T-online szolgáltatását. Hiszen még egy kicsit továbbgondolva az ötletet ha az útvonalunkat lementhetnénk magunknak és mobilon elérhetnénk, akkor csak egy folyamatosna frissített mezővel kellene kiegészíteni, h lássuk az éppen aktuális útvonalunkon lévő időjárást.

Szerintetek?
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (4,5/5)

4 komment

Címkék: időjárás navigáció ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr76148751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bab · http://kakukk.ro 2007.08.25. 16:14:17

Ez klassz bejegyzes. Kiprobaltam en is egy ket oldalt, en tetszenek.

kakukk.ro

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2007.10.10. 19:23:22

A feladat igen profin kivitelezve itt: www.weatherbonk.com/weather/ Már csak magyarítani kellene és gyorsan elterjedne!

b · http://www.utvonalterv.hu 2007.10.10. 20:23:38

Az utvonalterv.hu-n a nevéből szintén tervezhetünk útvonalat (bizonyos esetekben profibban, mint a T-Online itt-ott hibás téképével), illetve az Időjárás pipa benyomásával az megyeszékhelyek fölött megjelennek az Időkép időjárási adatai.

deejayy · http://deejayy.hu/ 2009.06.16. 06:33:14

Sőt, feedback: az autóban ülve egy esőfelhőt elérve a GPS-en megnyomni egy "már esik" gombot, és ez alapján korrigál az időjárásszolgáltató is. Esetleg külső hőérzékelővel összekötve...


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása