HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #27: fizess most, vedd át később

2007.11.10. 17:15 :: Koronix

Kuala Lumpurban voltunk a nejemmel, amikor egy furcsa áruházi akcióba botlottunk. Egy nagy ruhaáruházban akcióztak, méghozzá nem is akárhogy: 50-75%-os kiárusítás volt. Persze, hogy talált a felségem magának való ruhát. :) Amikor a kasszához mentünk, akkor mondták, hogy köszönik a vásárlást, töltsünk ki egy kérdőívet és mondjuk meg hol szeretnénk átvenni a ruhákat.

Sajnos, a 3 nap nem fért már be az utazási tervbe, így lecsúsztunk a lehetőségről. Azonban igen furcsáltam a módszert és ezért utánanéztem a dolognak.

Az áruházban egy elkerített rész volt, ahol semmi más nem volt csak próbafülkék és próbaruhák. A ruhákat felpróbálhattad és ellenőrizhetted a méretet, de aztán a kasszától már nem vihetted tovább. Helyette felírták a nevedet, az elérhetőségedet, a darabszámot és a méreteket és persze kaptál egy nyugtát a fizetésről. Mert fizetni akkor és ott kellett.

Az árut 3 nap múlva vehetted át a megadott címen egy nevetséges összegért (ha jól emlékszem 1-2 MYR, ami ~60-120 HUF volt akkor) a futártól vagy ingyenesen a boltban.

Hogy mi ebben az üzlet?

  • Vevőként olyan kedvezménnyel juthatsz a termékhez, amit normál esetben sose kapnál meg. Ráadásul, aprópénzért még a házhoz is szállítják (az emberek nem 1-2 ruhadarbot vásároltak!) a nagy csomagot.

  • Boltként nem kell hatalmas, költséges és kalkulálhatatlan árukészletet tartanod, pontosan tudod, hogy mennyi árura lesz szükséged, a vevők egy része 3 napon belül bvisszatér az üzletedbe (ahol ismét eladhatsz neki) és nem utolsó sorban 3 napot nyersz a szállítónak való kifizetésből.

Ha nem ez a 'Hosszú farok' bitjeinek atomokra váltása, akkor mi az?!  :)

Illusztráció: humusz.hu
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (3/5)

8 komment

Címkék: ötlet lojalitás payment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr49224562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Té, mint Tamás 2007.11.10. 19:03:32

Így működik a londoni Oki-ni is. A boltban kiválasztod, és vagy a helyi gépen, vagy később, otthon, a neten keresztül megrendeled.

Szocske 2007.11.10. 19:45:34

Nekem igy mukodik az osszes muszakicikk-szalon: kivalasztom, felirom a tipust, aztan a neten a legolcsobb helyrol megrendelem. Meg csak fizetni sem kell elore :-)

0xFFFF 2007.11.10. 20:45:08

Nos, a hosszú farok bitjeinek atomokra váltása az, amikor írástudatlanok blogolni kezdenek. árút=árut a fenti kontextusban...esetleg a jó árú áru megállja a helyét.

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2007.11.10. 21:30:03

0xFFFF,
köszönöm a visszajelzésedet. Azonban mindenhol termékről és nem valaminek az áráról írok. Az pedig továbbra is rövid u, tudtommal.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2007.11.10. 21:49:35

Ennek a továbbgondolása a Windows Vista: kifizeted (és telepíted) most, és majd később, valamikor, talán egyszer működni fog.

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.11.10. 23:10:16

BlueBunny: Jó volt. Sajnos, ha kifizeted a Vistát, még akkor sem a tiéd, alap licenccel például két gépedre már nem dobhatod fel.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2007.11.12. 20:14:34

Érdkes ötlet, bár szerintem pont az európai női célcsoportnak nem igazán nyerő. Elvész ugyanis a vadászat öröme, az azonnali szerzés.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása