HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #32: ha beteg vagy viselj maszkot!

2007.12.19. 11:13 :: Koronix

A tegnapi BKV-zás, nyirkos idő és egy tömeges esti parti eredménye, hogy cirka fél nap alatt sikerült összeszednem vmi jó kis torokfájós nyavalyát. Hiába igyekszem vigyázni magamra, ha mások nem teszik ezt és keresztül köhögik a teljes járművet (ahová fel sem szállhatnának!) és még hírből sem ismerik a "zsebkendőbe köhögj, tüsszögj" óvodai tanítást. Vagy ha már abba is törlik az orrukat utána nem mosnak kezet és úgy adják ki az ételt.

Értem én, hogy manapság luxus megreszkírozni egy betegszabdásgot egy átlagos munkahelyen, azt is értem, hogy oda el kell jutni és a gyerekre sem vigyáz senki, ha otthon marad. Csak azt nem értem, hogy mindemelett miért nem kell tekintettel lennünk egymásra? És a jövőre már továbbra is fizetős egészségügynek miért éri meg, ha tömegesen lesznek betegek az emberek?!

Átlagos ázsiai kép a maszkban utazó emberek látványa. Persze nem csupán a betegségek ellen véd egy maszk, hanem valamennyire a szmog ellen is (legalábbis a jobbak) arrafelé. De nem csak prevenció szempontjából hordják, hanem ha betegek akkor is - pontosabban leginkább akkor. Az UNICEF kampányokat indított a régióban, hogy ha kell viseljenek maszkot az emberek. Ez a fajta védekezés egyébként szépen lassan megjelenik a szintén teljesítményorientált Államokban, ahol szintén nem akarják megengedni maguknak az emberek, hogy betegek legyenek.

Kishazánkban, a negyed liter fogkrém és 1,1 fogkefe/év országában, viszont meg vagyunk győződve, hogy az emberek higiénikusan élnek és mindenki ismeri az illemet - ha pedig nem, akkor ott vannak az 1 napos csodagyógyszerek.

Talán egyszer felébredünk ebből az önhitségünkből is és rájövünk, hogy ismét el kell mondani a "zsebkendőbe köhö..." szentenciát vagy egy másik módszert meggyökereztetni. Túl drága promóció lenne ha egy gyógyszergyár (vagy szakmai szervezet vagy az egészégügyi biztosító) kimenne az utcára/tömegközlekedési járműre és aki köhög, prüszköl vagy csak szeretné védeni magát ingyen adna egy-egy maszkot? Ha egy jópofa kampánnyal divatot teremtenének? Ha a gyógyszertárban vásárolt légúti fertőző betegségekre való gyógyszerek mellé adnának egy-egy maszkot?

Nem csak a társadalmi felelősségvállalásnak lenne egy jó példája, nem csak egy jó üzlet lehetne a divat-maszkok eladása, de reklámnak sem utolsó.

Menő vagy ciki? Kit érdekel, ha nem kell orvosra, gyógyszerekre költenem és élhetem a mindennapi kis életemet!

a fotót készítette: almo8
az ötlet szerintem: (4/5)
az ötlet szerintetek: (3,4/5)

1 komment

Címkék: ötlet offline

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr66269135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joe 2008.11.01. 12:47:46

ha mindenki elkezd maszkot viselni megelozes keppen az egyenesen a meginkabb elidegenedeshez fog vezetni... csak gondold vegig... a buszon maszkot hordasz, hogy ne kapj el semmilyen betegseget.... aztan feher keztyut hogy ne kapj el semmi betegseget esetleg erintessel.... es nem szolsz a szomszedodhoz mert mi van ha tole kapsz el valamit???? emellett ha barmilyen fertozo virusos leguti betegseged van, a maszk a bakteriumok melegagya lesz, tehat visszafertozod magad folyamatosan.... de jo: nem beszelunk egymashoz, felunk egymastol, es aztan meglepodunk ha egyedul vagyunk es paranoiasak meg depisek...... hehe


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása