HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #35: Karácsonyi ajándék-mérő

2007.12.22. 12:50 :: Koronix

Lassan finisébe ér a Karácsonyi pénzköltéses láz és kiderül, hogy a sebtiben nagy odafigyeléssel kiválasztott ajándékok mennyire tetszenek nekünk és az ajándékozottaknak. A sapka, sál, plazma TV, iPod, iwiw meghívó vajon tényleg a legjobb ajándék volt, amit adhattál vagy kaphattál? A mosolyok mögött csak összetört álmok bújnak meg vagy őszinte öröm tükröződik az arcon? Hányan vagyunk, akiknek a Jézuska ugyanazt hozta?

Egy webes alkalmazás milyen egyszerűen megoldhatná ezeket az örök rejtélyeket. A Karácsonyi ajándék-mérő szolgáltatás igen egyszerű: beírod, hogy kinek mit vettél és kitől mit kaptál. Majd értékelheted egy skálán (vagy csak ördög és angyalka fejjel), hogy mennyire tetszett neked az ajándék, a csomagolás és az átadás, illetve megírhatod kitől kaptad. Ugyanezt az általad adott ajándékokra is ki kellene töltened, hogy még izgalmasabb legyen. Már-már prémium szolgáltatás lehetne egy Vatera együttműködéssel a kapott ajándék anyagiakra való átkonvertálásának lehetősége vagy egy csere-bere funkció.

Ha  egymásra talál az ajándékozó és ajándékozott máris egy szép közösségi hálózattá fejlődhet a rendszer (ha csak nem rögtön Facebook app-ba készül el) és családok találhatnak újra egymásra, barátságok mélyülhetnek el. Vagysem.

Ráadásul hasznos lenne egy pár év után követni az alkalmazás alapján összegyűjtött trendek, statisztikák. Rádöbbenhetnénk, hogy hány alkalommal is kaptunk zoknit sógórnőnktől, mik voltak az aktuális divatok és ki mennyire lepett meg minket (és mi őt) valóban kedves ajándékkal.

az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (2,3/5)

1 komment

Címkék: statisztika üzenőfal widget social network ötlet reklámtárgy affiliate hot or not vote

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr68272286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TillZ · http://www.hatekonysag.hu/blog/ 2008.01.12. 23:50:13

Olvastam, hogy pl. nászajándékoknál lehet olyan személy, aki koordinálja az ajándékozást, hogy ne 5 hűtőt kapjon az ifjú pár.

Hasonló szerintem nem ártana karácsony kapcsán sem.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása