HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #44: ignoráljunk híreket az rss olvasóból

2008.06.10. 10:28 :: Koronix

Régóta lelkes híve vagyok az RSS olvasóknak. Könnyebb, lágyabb, jobb érzés. Kivéve azokban az időkben, amikor valami nagy - engem egy csöppet sem érdeklő - konferencia, esemény, bejelentés történik. Ilyenkor jó copy-paste szokás szerint a vezető és kisebb blogok/híroldalak az unalom határán is túl ugyanazt ismételgetik.

Ekkor valahogy mindenki úgy érzi, hogy neki is kötelező jelleggel kell írnia legalább egy post-ot, hírt az eseményről és ezt belehelyezni a Reader-embe. Nekem pedig kötelező jelleggel kell nyomkodnom a J billentyűt (Google Reader) addig, amíg el nem fogy a türelem és rá nem nyomok a Mark all as read-re elveszítve így a többi számomra érdekesebb hírt is.

Annyira boldog lennék, ha pl. TAG alapján szűrhetnék időszakosan egy-egy szóra, ami nem azt jelenti, hogy új feed-et kell felvennem, hanem azt, hogy a jelenlegi hírfolyamból ezek kimaradnak. Egyszerűen csak bizonyos TAG-eket hozzáadhatnék egy ignore listához.

Az apró örömökhöz az is hozzátartozhatna ha egy-egy Feed Folder-t ideiglenesen ki tudnék kapcsolni. Nem akarok véglegesen leiratkozni a keservesen összakapargatott feed-ekről csak ha pl. nem vagyok vevő az adott héten a vicces feed-re, akkor egyszerűen kikapcsolhatnám a frissítését. Tudom, ezt is jelölhetném olvasottnak - de az RSS olvasó függőséget okoz(ott nálam) és frusztrál, hogy permanensen ömlik be a vastagon szedett friss hír.

Szeretném megengedni magamnak ezt a kis beépített lustaságot...
az ötlet szerintem: (4/5)
az ötlet szerintetek: (4,6/5)

Szólj hozzá!

Címkék: rss ötlet cimkézés linkmegosztók

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr41512612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása