HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #52: oszd meg leveleidet

2008.06.25. 08:31 :: Koronix

Doransky linkmegosztásról szóló post-ját olvasgattam, és azon gondolkodtam, mint a Google Reader share, illetve share with note gombjainak nagy rajongója és lelkes felhasználója, hogy mennyi minden jön még nekem, amit utána megosztanék másokkal. Az RSS etetőkön kívül a legtöbb ilyen anyag email-ben érkezik.

A magánlevelezéseimre a Gmail-t használom. Ide ömlenek be a hírlevelek, a "vicces" PPT-k, képek vagy videók, a barátoktól és a nem közvetlen munkatársaktól érkező linkek... Ezek legtöbbje olvasás után pár napon belül elsüllyed a többi "súlya" alatt vagy a szemetesben végzi.

Pedig lenne pár, ami tényleg érdekes/vicces/hasznos és első gondolatom az, hogy meg kellene osztani másokkal. De ki akar arra időt szánni manapság, hogy végiggondolja a zaklatni kívánt ismerőseinek neveit és bepötyögje őket a címzettek közé?! A dolog már ott megbukik, hogy feltételezzük azt, hogy ki kiváncsi az anyagunkra és nem bízzuk rájuk a döntést; eleve megszűrjük őket - pl. azoknak nem küldjük, akiket vhogy inkább nem zaklatnánk, mert ideges a spam-re stb. Mi magunk alig állítunk elő új tartalmakat, inkább egy korábbit duplikálunk, reaktiválunk - maximum véleményezünk/ajánlunk pár mondatban.

Ezért várom, hogy a Reader share és share with note gombja végre feltűnjön a Gmail-ben is!

az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (5/5)

3 komment

Címkék: rss spam wom videómegosztók social network képmegosztók flame email ötlet linkmegosztók szájhagyomány

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr19538280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.06.25. 09:11:05

a vicces stuffok megosztására jött létre a forwardkukackeptelensegponthu mélcím. úgyis mindenkinek vannak levelezési csoportjai, beveszi ezt is közé, és egy gombnyomással elküldi a videot meg a többit hozzánk, és bekerül az oldalra automatikusan. tessék küldeni, várjuk :D

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.06.26. 16:52:28

A megoldas pedig megis csak a feedek hasznalata, ahol a fogado donti el, hogy erdekli-e valami, es nem a kuldo. Annyit kell teni, hogy tobb feedet csinalsz, nemelyikre hireket, erdekessegeket, masokra a vicces dolgokat kuldod es szolsz az ismeroseidnek. Ok is eljarhatnak ugyanigy. Az is lehet, hogy csak akkor mukodik a dolog, ha csinal hozza valaki egy szep egyszeru UI-t. (Mondjuk hogy ossze tudjam fogni egybe a haverjaim vicces cuccait, es egy feedkent lassam, duplikatumokat kiszurve.) Aztan lassan feltalaljuk a levelezolistat :))))

muellah · http://muellah.com 2008.07.17. 01:34:35

nem 1klikkes megoldás:

1. posterous.com/
2. forwardolod a megosztani kívánt mailt
3. a posterous accountod rss-ét felveszed a readeredbe és megosztod with note.
4. :)


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása