HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

vállalkozási ötlet #4: épületmászás

2009.04.27. 17:06 :: Koronix

Egy malajziai ismerős flickr galériájában találtam egy érdekes képet, ahol valódi falra mászik egy férfi és egy gyerek. persze nem a "pókember" legújabb akciójáról van szó, hanem klasszikus falmászásról, autentikusabb környezetben. Ha megnézitek a (manipulált, de valódi) képet, akkor látszik, hogy itt nem az idehaza népszerű mesterséges sziklafalról van szó, hanem egy valódi falról - téglákkal, ablakkal stb. A dolog akkor vált számomra posztgyanússá, amikor rákérdeztem egy másik ismerősnél aki aktív fal- és sziklamászó, hogy halott-e már hasonlóról és nemleges választ kaptam. Pedig hasonló épületekből, gyárakból nálunk sincs hiány.

 
 
Mi kell hozzá?
Egyáltalán nem vagyok profi a területen, így a teljes részletekbe nem is mennék bele. Ami biztos kell hozzá az vizsga az oktatáshoz és felszerelés. Ezen kívül, természetesen, nem árt egy olyan fal, ami elég jó állapotú, ugyanakkor kihívásokat rejt. Ahogy megtudtam az épületmászás csak küllemében különbözik a többi fajtától: felülről biztosított módon azonos eszközökkel törtéink. A pálya készítői itt is ügyeltek azért arra, hogy lehetőséget biztosítsanak a kezdők számára is. Ehhez külön kapaszkodókat(?) tettek föl.
 
Előnyei
Új szinfolt lehet a (mint megtudtam) eszkimóból és fókából is igencsak telített piacon. Ráadásul ha már van hasonló területen szerzett tapasztalatod, akkor csak könnyedén megdobhatod egy kis extrémmel a kínálatodat.
 
Hátrányai
Jó, központi és mégis elhagyatott helyet kell találni. Biztos vagyok, hogy az állami szürkeeminenciások itt is papírokat és vizsgálatokat fognak tőled kérni.
 
Becsült kezdőtőke
500.000-1.000.000 HUF között (az épületre fordítandó költségek függvényében ez lehet jóval alacsonyabb és több is); ebbe az összegbe egy pár felszerelés is beleférhet ha szerencsés vagy.
 
Hogyan indítsd el
Ha már hasonló területen dolgozol, akkor könnyű helyzetben vagy. Ha nem, akkor némi gerilla biztos segít: videók a netre, fotók a galériákba, egy jó blog, barátok invitálása közösségi oldalakon keresztül és persze az extrém sportokkal foglalkozó újságok szerkesztőit ki ne hagyd.
 
Linkek
 
fotó: sasuhai

 

1 komment · 2 trackback

Címkék: mashup vállalkozás offline

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr181089643

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiszi 2009.04.28. 11:28:21

Sőt, ha megvan minden engedély, és kellően központi helyen van, akkor a bámészkodók frankó kis wom-ot tudnak generálni. Esetleg lent székek és koktélbár a "drukkereknek".
Arra kell figyelni még, hogy a fal árnyékos legyen, nyáron ne süljenek meg az ügyfelek.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása