HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #53: nyereményjáték toalettpapír-gurigán

2008.07.02. 14:31 :: Koronix

Ahová a királyok is gyalog járnak, ott egy idő után el szokott fogyni a felhasználható papír a kemény kartontekercsről. Ilyenkor ott árválkodik kezünkben a bosszantó bizonyíték és a felismerés, hogy valaki/mi nem cserélte/ük ki időben. A guriga ilyenkor szomorú véget ér és a szemetesbe hajítva fejezi be gyors pályafutását. Pedig a bosszúság helyett örömet is jelenthetne egy elfogyott tekercs.

Biztos vagyok benne, hogy igen drága technológia lenne ha a gurigára rá kellene valamit nyomtatni - de nem hiszem, hogy lehetetlen feladat. A felhasználása végtelenül egyszerű és sok formában újragondolható: a vásárló a tekercs teljes elhasználása után hozzájuthatna egy játék eredményéhez (nyert egy utat/nagyobb pakkot/fürdőszoba felújítást stb.). Azaz a szürke gurigán fogadná egy "gratulálunk, nyertél egy izét" felirat.

A felületet a gyártó akár saját terméke reklámozására, akár másoknak reklámfelületként továbbértékesítve használhatná. Biztos lehetne benne, hogy a fogyasztó használta a terméket és amennyiben a csomagolásra rányomtatja, hogy "velünk x dolgot nyerhet" növelhetné az eladást is a konkurensek rovására - az újdonság és az emberek "potyázása" csodákra képes. Azt is el tudom képzelni, hogy lehetne targetálni a megjelenést - gondolom, az egyes célcsoportok ár/minőség/szín/illat alapján azonosíthatóak és megszólíthatóak.

Persze kérdés, hogy bosszantana-e ha egy reklámot látnék a legkellemetlenebb pillanatban? Ha jópofa, vicces, releváns és esetleg még számítok is rá, nem hiszem.

fotó: gergoke

az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (4,8/5)

1 komment

Címkék: wom ötlet lojalitás offline reklámtárgy szájhagyomány

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr10549672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.07.04. 17:32:42

Hát nem tudom, én nem szívesen gyűjteném be a nyertes gurigákat a boldog fogyasztóktól...


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása