HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #25: emlékezés nemzeti ünnepeinkre

2007.10.24. 15:39 :: Koronix

A nemzeti ünnep kapcsán jutott az eszembe, hogy régebben (is) kiraktuk a zászlót a házunkra, kitűztük a kokárdát március tizenötödikén a kabátgallérunkra megemlékezve és a tiszteletünket kifejezve a régebbi generációk önfeláldozó tettei előtt. Én legalábbis még mindig megteszem. De ez valahogy kimaradt a virtuális létünk leképezéseiből, a blogunkból, a Myspace vagy Facebook oldalunkról stb.

Korábban már írtam olyan widget-ről, ami egy-egy márkához vagy márkához kapcsolódó csoporthoz való tartozásunkat fejezhetnénk ki. A Google a jeles nemzetközi évfordulókon még a logóját is átalakítja. Akkor mi miért ne tehetnénk ki a virtuális kokárdánkat a személyes oldalunkra akkor, amikor ünneplünk? A félreértés kedvéért: nem tüntetünk, nem politizálunk, hanem ünneplünk - ahogy minden más nemzet is megteszi azt.

A widget viszonylag egyszerű lehetne: egy gyűjtőoldalról befűzhetnénk egy linket az oldalunkra, ami egy szöveges linket vagy (több verzió közül) egy button-t jelenítene meg a nemzeti ünnep szimbólumával (pl. lyukas zászló, 48-as zászló). A linkre/gombra kattintva az adott nemzeti ünnep leírása lenne elérhető (pl. a wikipedia segítségével). Ha nemzetközi oldalt üzemeltetünk, akkor ez az oldal és a widget is lehetne pl. angol nyelven. A widget-et nem kellene minden egyes alkalommal frissíteni, annak megjelenése frissülhetne magától. Naptárszerűen figyelmeztetne (ahogy a névnapokra már működik ilyen), a vizualis megjelenésével megemlékezne és felhívná a figyelmet és a háttérinformációval edukálna. Egy olyan widget, ami a blog.hu-ra, az index.hu-ra vagy akár erre a blogra is büszkén kitehető.

Szerintem egy politikától független, de szép gesztus lenne ilyen módon is megemlékezni az aradi vértanúkról, az ötvenhatos hősökről, a márciusi ifjakról...

kép forrása: wikipedia
az ötlet szerintem: (2/5)
az ötlet szerintetek: (0/5)

2 komment

Címkék: wom widget ötlet lojalitás szájhagyomány

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr10206056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsoltu (törölt) · http://www.estiskola.hu 2007.10.25. 08:51:05

Az ötlet jó. De ma Magyarországon ezt nem tudnád szerintem politikai felhang nélkül működtetni, épp azért, mert ezeket a jelképeket kisajátították, és ezért a másik oldal csöndben, külsőségek nélkül ünnepel. Itt az ünnepek elválasztanak és nem összehoznak, nem az összetartozás élményét adják. EZ van. Legalábbis a nemzeti ünnepekkel biztos.

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2007.10.29. 10:14:35

Facebook-hoz találtam hasonlót, ha vki szeretné: tinyurl.com/2xfhv8


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása