HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #28: adj el havat, vegyél napfényt

2007.11.11. 16:59 :: Koronix

A hideg és az év első hóesése mindenhol beszédtéma, nincs ez máshogy a Twitteres közösségben sem. _original adta az ötletet, hogy ha már úgyis annyira sok fölösleges hó esik, akkor egy közösségi oldalon igazán megoszthatnánk másokkal, akik valamilyen oknál fogva erre vágynának.

Az ötlet, természetesen őrült, és gyakorlatban kivitelezhetetlen, de virtuálisan jó móka és még meg is valósítható. A világon az időjárás talán a leggyorsabban változó, mindannyiunkkal megtörténő, megélt esemény. Ráadásul alap beszédtéma. A világon valahol valaki biztos elégedetlen az időjárással és szívesen látna több havat a sípályán, megszabadulna már az esős évszaktól, erősebb szelet akarna a vitorlázós programjához stb. Az időjárás csere-bere oldal pont ezt az igányt elégítené ki. Ha nem is valóságosan, de legalább a saját magunk jókedvére.

A felhasználók bejelentkezés után megadnák, hogy hol laknak és mik azok az időjárási tényezők (pl. hőmérséklet, csapadék típusa, szél ereje), amit szeretenek vagy éppen ki nem állhatnak. Ezek után, ha az adott utált időjárási esemény bekövetkezik a valóságban (vmely időjárással foglalkozó site szerint is) a felhasználó áruba bocsáthatná a felesleges természeti jelenséget és megadná mit szeretne cserébe. Minél többen ajánlanak fel pl. havas időt és keresnek pl. kánikulát annál lejjebb megy a havas idő értéke és annál többet kell adni belőle, hogy meglegyen a várt hatás. Ha több mindent szeretnénk eladni (pl. hideg, szeles időt) és speciális igényünk van (pl. nekem e post legvégén) az ár máris borsosabb. A legjobban üzletelőket végül a toplista várja és persze egy pár perc mosolygás.

Ha globálisan játszanánk igen vicces eredményekre juthatnánk, ráadásul üzletileg is jól szponzoráltatható egy ilyen tartalmú site. Most pedig szeretnék 3 órányi havazást felajánlani 2 órányi 25 fokos, napfényes időért.

illusztráció: metoffice.gov.uk
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (0/5)

1 komment

Címkék: időjárás social network ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr19225429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_original · http://itellit.blogter.hu 2007.11.13. 23:40:51

korlátlan mennyiségű esőm és két órányi éjszakai szelem van eladásra és/vagy cserére. napsütést, kb 25°C-ot vennék. (kicsit olyan ez mint a catan telepesei...) :D


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása