HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #31: prémium jégkrémet télire

2007.12.07. 15:02 :: Koronix

Talán nem vagyok egyedül azzal, hogy télen is nagyon szeretek szeretnék fagyizni. Persze a bezárt fagylaltozók ezt a vágyamat leggyakrabban átkonvertálják jégkrémezéssé. A városban a fagylaltos pultok hónapokig zárva állnak, gyakran még a komplett üzlethelyiségek is csak porosodnak. Értem én, hogy hidegebb van, mint nyáron, de talán lehetne olyan terméket előállítani, ami hosszabb szavatosságú, esztétikus és finom - és még ilyenkor is megveszik (ha más nem divatból). És ugyebár ott van a globális felmelegedés... ;)
Egy családi utazásos hétvége keretében, nem olyan régen, Triesztet is meglátogattuk, ahol egy sarkon egy üzlet előtt nagy sürgés-forgásba botlottunk, figyeltük, hogy mi történik. Kiderült, hogy az emberek egy poharat szorongatva jönnek ki egy szép kis boltból. Mi lehet az?

Jégkérmet árultak. De házit és nem pálcikásat, hanem (a korosztályomban azért még nem teljesen ismeretlen) poharasat. Természetesen kipróbáltuk. Az üzlet hosszú pultjában színes és ínycsiklandozó kép fogadott: kis üvegtisztaságú, esztétikus műanyag poharakban fagyikülönlegességeket lehett kapni. Igazából a fagylalt nem is a legjobb szó rá, mert a szilárdsága inkább a jégkrémhez volt hasonlatos. A kisadag ára 2 euró, a nagyobbiké 3 euró volt - ami hazai viszonylatban borsos, de Olaszországban a nyári fagyihoz képest elfogadható ár.

Egy falatka nyári íz, aminek csomagolása és fogyaszthatósága tökéletes volt a hűvös időhöz.

Egy pohárka 2-4 fajta ízből állt, amiben volt fagylalt, szirup és gyümölcs is rétegesen. Egy adag nagyjából 1-1.5 gombócnak felelt meg, de sokkal több ízzel. Persze, a család minden tagja más ízkombinációt vett, így volt lehetőségünk tesztelni. A pohárhoz kapott kiskanállal falatoztuk a finomságot és közben arról beszélgettünk, hogy vajon odahaza mikor lehet majd hasonlót kapni télen...

Nem vagyok cukrász, de tudom, hogy idehaza is készítenek jégkrémet kisebb cégek. Talán egy frekventált helyen (pl. a Balhánál zárva lévő fagyispultnál) egy vállalkozó szellemű mester tesztelhetné - nem hiszem, hogy túl drága lenne az üzlethelyiség bérleti joga, miközben már hónapok óta zárva tart és egy fillért nem hoz a tulajdonosnak. Ha pedig bejön az embereknek idehaza is,akkor nyáron is teríthető, akár cukrászdákba.
az ötlet szerintem: (3/5)
az ötlet szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: ötlet offline

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr30255633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása