HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #17: kutyázás online

2007.09.26. 14:59 :: Koronix

Kutyánk vagy macskánk olykor elszökik/elkóborol és azt sem tudjuk merre jár. Erre találták ki már egy ideje a házikedvencekre szerelhető GPS-t. Azonban a kedvencünk nyakába  lógatott helymeghatározó rendszert több módon is lehetne használni - ráadásul a szolgáltatást nyújtónak profitorintáltan.

Elveszett kedvencek keresője
Ha kedvencünk úgy döntött a szabadásgot választja sétáltatás közben és egyszerűen eltűnik, akkor jól jöhet egy, a nyakába lógatott GPS. Az állat helyét azonban jó lenne vmi módszerrel meg is határozni. Erre van több megoldás is, pl. egy GPS-el mi fogjuk a kutyára szerelt eszközből a jelet. Azonban, az is megoldható lenne, hogy egy weboldalon kövessük nyomon a kedvenc pozicióját. A mobiltelefonról is elérhető oldalon az előzetesen regisztrált és azonosított eszköz koordinátáit, Google Maps-es helyét vagy akár pontos címét is le lehetne kérni. Az autósok, motorosok világában ismert a GPS-es riasztó is így működik: a poziciót egy sms-el le lehet kérni.

A készülék megvétele után nem havidíjat, hanem lekérdezési díjakat lehetne felszámolni (pl. 20-50 csomagos kreditetpontot), amiket a keresésekkor használhatunk el. Idehaza miért nincs még ilyen?


Kutyabarát social network
Az egyik leggyorsabban formálódó közösség a parkokba kutyákkal lejáróké lehet. Barátságok, házasságok és örök ellenségek születnek egy-egy sétáltatásból. Éppen ezért nem mindegy, hogy mikor is visszük le a kedvencünket sétálni vagy merre sétáltatjuk.

A kutya nyakába tett GPS aktiválása után a jel megjelenhetne egy közösségi oldalon, ahol a kutyabarátok a jelhez rendelt gazdit és állatot is meg tudnák tekinteni. Igy nyomon tudnánk követni, hogy barátunk/barátnőnk pont most vitte-e le a kutyáját vagy milyen messze is van tőlünk. Egy, a site-hoz kapcsolódó fórumon vagy képgalériában pedig tapasztalataim szerint dübörögne a közösségi élet. És az állateledel/játék/stb. forgalmazóknak is lenne egy jól mért, wom-ra is használható és mégis független(nek tűnő) hirdetési felülete...

És ugyebár azt már hallottuk, hogy csajozni is jól lehet egy kutyával? ;)

az ötlet szerintem: (2/5)
az ötlet szerintetek: (0/5)

2 komment

Címkék: wom social network gps navigáció ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr26177608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

g0df4th3r · http://megosztom.blog.hu 2007.09.30. 22:38:40

Ez nagyon tetszik!

S mi van ha a kis kedvencről leszedik a GPS-t?

Btw: mi az a wom?

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2007.10.01. 09:34:33

Ha leszedik a jeladot, az gond. :) Akárcsak ha nem kapcsoljuk be - ha jól tudom, akkor létezik bőr alá beültethető, de ahogy magamba nem rakatnék ilyet, a kutyámba se szívesen...

wom = Word of mouth.

Itt nézhetsz bővebben utána:
tinyurl.com/2q5w6q
tinyurl.com/2n2s46


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása