HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #34: metrógödör újrahasznosítás

2007.12.20. 18:29 :: Koronix

Lassan már senki nem tudja, hogy pontosan hogy is állunk lyuk-ügyileg: ismét csak gödrünk lesz vagy kapunk bele metrót is?! Az Ötletláda nem bíz semmit a véletlenre és alternatív megoldásokat ajánl és kér tőletek az újabb pesti csoda jövőbeni újrahasznosításához.

Féreglyuk
Frank Herbert nyomdokain megalkothatjuk a Magyar Dűnét. A Shai Hulud-ra vágyakozó látogatóknak Hollywood-ot is megszégyenítő horrorparkot alakíthatunk ki a föld alatt, ahol a bejáratot díszítő nagy féreg száján keresztül érhetünk el a fűszer nyújtotta megvilágosodást. Kiegészítő látványosságként a magyar pusztába tehetnek a látogatók kirándulást.

Luxus barlanglakások
Újabb Hungarikum a láthatáron: ha a kényszerű és eddig csak a legszegényebbeknek elérhető barlanglakásokat a város szívébe helyezzük át és méregdrágán kínáljuk a pénzüknek jobb helyet már nem ismerő milliárdosoknak. A föld alatt bár panorámával nem szolgálhatnak az építettetők, de garantáltan bombabiztos helyen lehet a pénzügyi elit. Okos spekulánsok szállodát építhetnek a külföldi túristáknak, ahol még kerteket is kialakíthatnak - estikével beültetve.

Önkéntes munkatábor
Társadalmi munkában ássák tovább az emberek a lyukat, cél nélkül. Reggelente és esténként a munka előtt és onnan hazafelé leugranak a gödörbe hozzátéve épülő országunk nemzetközi szinten is elismert alkotásának kialakításához - és hazavíve a lyukból kinyert köveket, csöveket saját boldogulásuk érdekében. A lyukban egy idő után barátságok születnek és a félhomály miatt előbb-utóbb megszületik az első gödörbébi is. A lehetőségben az üzletet meglátva bányászlámpa árusok és csákányélezők építik ki franchise rendszerben működő bolthálózatukat.

Új Tagmasterz helyszín
A hétvégi csatázás nagyon megfogott, és azóta sem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a játék hatalmassá terjeszkedve egy össznépi discos lövöldözéssé változhat egy ilyen urbánus környezetben. Emberek százai bolyonghatnak a csőben,  ugorhatnak a fúrópajzs fedezékébe, miközben villognak a piros ledek a fegyvereken. A bejárat fölött a játékból hátralévő órák peregnek visszafelé és a bódékban a korábbi győztesek képeiből kiállítást nyithatnánk.

Pszichológiai intézet
Terápiás céllal depressziósoknak alakítanak ki szabadalmaztatott és világhírű intézményt. A módszer lényege, hogy a pesszimista vagy depressziós embereket levezénylik a lyukba és ott pár napig maradniuk kell. Egy ilyen lyukból garantáltan a legnyugodtabb nyugdíjas is haza akarna menni - és ekkor jön a csoda: az egyetlen kijáraton megláthatják a fényt és az alagút végét!

És te hogyan hasznosítanád majd nemzeti örökségünket, ha mégsem sikerülne bele metrószerelvényt tenni?
az ötlet szerintem: (1/5)
az ötlet szerintetek: (3/5)

3 komment

Címkék: ötlet offline light

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr32270629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2007.12.20. 18:36:42

Esetleg le lehetne betonozni, és elektromos kisautókat ott használni :)

alphamale 2007.12.21. 08:34:41

Én feltölteném félig vízzel és csónaktúrákat indítanék.

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2007.12.22. 16:27:12

anno fotel barátommal volt egy ötletünk, amikor a négyes építésének elkezdésével szarakodtak, hogy fogunk egy ásót, éjjel ásunk egy közepes gödröt az etelén, körbekerítjük, kiteszünk egy táblát, hogy a mi pénzünkből önöknek épül a négyes metró, adományokat elfogadunk.

lehet le kéne porolni az akciócsoport tervét.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása