HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #50: flame-elés helyett bökj meg

2008.06.19. 11:00 :: Koronix

A Facebook-ban van egy olyan szolgáltatás, amivel úgy hívhatjuk fel magunkra a figyelmét valakinek, hogy nem akaszkodunk rá rögtön ismerősként. A poke (szerencsétlenmagyarul: bökés) lényege, hogy a megbökött illetően látja az adatlapunkat, mi viszont visszabökésig nem látjuk az övét. Ez a funkció rendkívűl hasznos és sokkal udvariasabb, ha nem vagyunk benne biztos, hogy az, akivel fel szeretnénk venni a kapcsolatot kiváncsi ránk. Szívesen látnék egy ilyen funkciót a levelezőmbe is.

Ha valakinek a baráti és/vagy szakmai társasága(i) egy levlistán kommunikál óhatatlanul belekeveredik olyan chat-jellegű levelezésekbe, amik csak a postaládáját pakolják tele, de  érdektelenek számára. Maguk a levlisták abszolút hasznosak, csak éppen nehezen kontrolálhatóak az egyes felhasználók számára. Vagy fel vagy le vagyunk róluk iratkozva.

Szívesen látnék olyan levlista rendszereket, melyek a csoportom első levelével "böknek" csak meg és csak jóváhagyás után zúdítják az adott témához kapcsolódó flame-et a nyakamba. Ha akarom benne vagyok, ha akarom kimaradok belőle.

El tudom képzelni ugyanezt a funkciót opcióként egy levelezőben is: pl. ha nem levlistán levelezek, de több emberrel szeretnék valamit körlevélben megbeszélni. Ha "megbökhetném" a résztvevőket a komoly körlevelezés előtt, akkor rögtön kiderülne, hogy egyáltalán kit érdekel a téma és ki az, akit utána nem kell nyaggatnom, hogy válaszoljon.
az ötlet szerintem: (5/5)
az ötlet szerintetek: (4,8/5)

2 komment

Címkék: spam flame email ötlet vote

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr53528638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helloszabi · http://helloszabi.com 2008.06.19. 11:07:07

gmailben ilyesmire való a "mute" funkció. ha már kezd érdektelenné válni a levlistán folyó beszélgetés, egyszerűen csak kiszállsz belőle.

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2008.06.19. 11:10:05

Viszont a prevenció kényelmesebb/elegánsabb lenne.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása