HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #56: amiről szívesen olvasnék nálad

2008.07.23. 16:15 :: Koronix

Mint mindenki másnak nekem is vannak kedvenc blogjaim, híroldalaim, amiket RSSből napi szinten követek. Ezek azok, amiknek cikkeit meg szoktam osztani másokkal, amiknek a linkjeit elrakom magamnak - azaz olyan oldalak, amiknek tartalma érdekel vagy a szerző stílusa tetszik. Pár íróval, bloggerrel kapcsolatban is vagyok és ilyenkor óhatatlanul ajánlok témákat, amikről szívesen olvasnék, mert érdekel a szerző véleménye, szemszöge vagy mert specialistája a témának. Ez volt az amit kicsit továbbgondoltam és egy olyan rendszer jutott eszembe, ahol kiegészülhet a szerzőtől az olvasó felé való kommunikáció.

Persze, mondhatnánk azt is, hogy egy blogszolgáltatás vagy más rendszer megfordítja ezt a folyamatot és az olvasóból is szerzőt teremt. De nem mindenki (a legtöbben nem) szeretnének szerzők lenni, azonban ötleteik talán lennének, hogy miről is olvasnának szívesen. A szerzői cikk - olvasás - olvasói vélemény mellé egy olvasói tartalom/téma-ajánlás beiktatása körré zárhatná a rendszert.

Több más szektorban is működő szolgálató kikéri a véleményét az fogyasztóinak, melyeket - ha tud és akar - beépít az üzletfolyamatába. A témaajánlót ehhez hasonlóan, akár külön site-ként is el tudom képzelni. Az olvasó pár mondatban leírja, hogy milyen téma érdekelné és megjelölné, hogy milyen oldalak vagy mely bloggerek véleményét olvasná a témáról. Mind a témákat, mind a megszületett híreket értékelhetné a közösség. Ha elfeledkeztél volna témádról és valaki közben megírta  volna email üzenetet kaphatnál ugyanúgy, ahogy feliratkozhatnál más témajavaslatainak követésére is.

OK, de mitől lenne ez jobb annál, mint hogy írok egy email-t a blog/site szerkesztőjének?

  • a felkerült témák ötleteket adhatnak másoknak más téma felvitelére,
  • a megszólított médiumoknak olyan támpont lehet, amivel valódi igényekre tudnak felelni és nem csak maguknak kell generálniuk általuk érdeklődésre számottartónak vélt témákat,
  • ha az elkészült cikk linkje a témafelvetéshez hozzákerül plusz egy jó pont a médium olvasókkal való kapcsolatban,
  • mi pedig azt is talán elolvashatjuk, amit valóban érdekel.

kép forrása: minipoptoon

az ötlet szerintem: (4/5)
az ötlet szerintetek: (4/5)

4 komment

Címkék: blog social network flame email ötlet linkmegosztók

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr49581991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesas 2008.07.24. 00:13:38

jólértem hogy erre egy külön webes felület szolgálna? mert az ötlet maga szerintem nem rossz, de a kivitelezés egyszerűsége tűnik nekem problémásnak.
arra gondolok hogy én pl. nem biztos hogy megnyitnék egy külön erre a célra szolgáló oldalt, hogyha direkt emiatt rssolvasóból olvasom eleve a blogokat.

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2008.07.24. 08:36:53

gabesas, nem teljesen értem, mire gondolsz.
akkor hogyan képzelsz el egy téma-ajánló rendszert, mely több oldalt is összefogna?

_akos 2008.07.24. 09:38:45

Jó az ötlet, meg kell csinálni!

gabesas 2008.07.24. 10:32:31

ígyképzelem el ahogy leírtad, csak azt jeleztem hogy nembiztos hogy sokan veszik a fáradtságot hogy kibújjanak az rssolvasójukból és külön írogassák a témaajánlókat.
az olvasóban meg nemlehet megcsinálni okosan, patthelyzet (szerintem).
bááááár. nyilván azon múlik hogy az emberek hajlandóak-e egy külön sitera regelni, azt használni, stb. én ezzel mindig szkeptikus vagyok, aztán állandóan meglepődök.


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása