HTML

Megosztom

Turkálók

Véleményetek

Licenc

Creative Commons Licenc

Bigyók

tracker


View Krisztian Koronics's profile on LinkedIn

ötlet #14: politika a mobilon

2007.09.11. 17:55 :: Koronix

Valahogy a politikával is úgy vagyunk, ahogy a szappanoperákkal és valóságshow-kal: tagadjuk, hogy érdekel/nézzük, legtöbbször nem akarunk róla nyilvánosan beszélni -, de mégis meg van a véleményünk és ha más belevág (és főleg, ha azonos a véleményünk) heves érzelmekkel kontrázunk rá. Ráadásul, a mi politikusaink sem fukarkodnak hülyeségeket mondani, szánalmas ígéreteket tenni vagy előnytelen arcot vágni - akárcsak nemzetközi társaik. Éppen ezért furcsa nekem, hogy a polikusaink ilyen megnyilvánulásait nem tudom elérni csengőhang, oplogó és más hasonló formátumban - pedig a weben tonnaszámra vannak ilyen videók, képek, hanganyagok stb.

Elsőre talán furcsa, hogy miért is tenne valaki egy vezető pártpolitikus vagy miniszter képét, hangját a mobiljára. De úgy gondolom, hogy egy olyan országban, ahol ennyire átsző minden területet a politika - és a mindennapi életünk és döntéseink részévé vált - egy Orbán vagy Gyurcsány aranyköpést a haverunk képéhez rendelni vagy a nézeteinket háttérképként is megjeleníteni igen komoly piaci potenciállal is bír.

Csináltam egy gyors mobiltartalom-szolgáltatói és pártoldali körképet. Sehol nem találtam mobilra direktbe letölthető politikai tartalmat! Pedig több tucat embert ismerek, akik még fizetnének is érte...poénból vagy meggyőződésből. (Lehet, hogy a nemzetközi kézben lévő mobiltartalom-szolgáltatók azt sem tudják mi folyik itt?)

az ötlet szerintem: (2/5)
az ötlet szerintetek: (3,5/5)

4 komment

Címkék: mobil wom ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://otletlada.blog.hu/api/trackback/id/tr65162915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ji · http://anyag.info 2007.09.12. 08:21:44

szerintem a csengohang es hatterkep mobilra biznisz inkabb a tizenevesekre iranyul - amely szerintem a legkevesbe politizalo tarsadalmi reteg.

Trevor · http://simplestidea.freeblog.hu 2007.09.12. 10:35:49

A másik probléma meg, hogy lehet hogy amit te mókásnak tartasz azt más nem. És így lehet, hogyha rosszkor, rossz helyen "csörren" meg a mobil, akkor belefut az ember egy-két pofonba. Ma Magyarországon sajnos ez simán előfordulhat. :(

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2007.09.12. 10:46:04

Trevor,
most az üzleti oldalról vagy a felhasználóiról beszélünk? Én az előbbire koncentrálva igyekszem leírni az ötleteket...

Ha biciklit veszek is igen gyakran belefuthatok pofonokba (vagy egy pisztolyt fogó képviselőbe) és mégsem tartom aggályosnak a bicikli eladást. Lehet, h a példa nem a legerősebb, de ezt az indokot sem érzem erősnek az ötlet kikukázásához.

Trevor · http://simplestidea.freeblog.hu 2007.09.12. 11:59:28

Ami a konkrét példát illeti, lehet hogy kicsit erősen fogalmaztam. Igazad van üzleti potencia biztosan van benne, hisz finoman szólva is elég aktívan politizáló a nép. Arra szerettem volna kilyukadni, hogy egy viccnek szánt csengőhangnak is lehetnek nem várt következményei a tulajára nézve, ha olyan közegben szólal meg, ahol épp nem tartják viccesnek. És ez a jelenlegi kiélezett politikai viszonyok közt, ez halmozottan igaz lehet.

Az üzlet-felhasználó dolgot nem választanám ketté. Az a véleményem, hogy ami felhasználói oldalról aggályos, az üzletileg is az. Legalábbis hosszú távon biztosan. Aztán lehet nincs igazam...


SocialTwist Tell-a-Friend

süti beállítások módosítása